Dünyada son 50 yıldır tavuk eti sektörü daha sağlıklı bir yaşam için çevreye duyarlı ve sürdürülebilir üretim uygulamalarına imza atıyor. Türkiye’deki firmalar da son yıllarda teknolojik alt yapılarına daha fazla yatırım yaparak, dünya standartlarına ulaştı. Bu şekilde de çevreye duyarlı olarak üretimlerini sürdürmeyi başardı.
Tavuk eti üretiminde 50 yıl öncesine göre sektörün çevre ayak izi bugün yüzde 50 oranında azalırken, geliştirilen ArGe çalışmaları neticesinde de tavuk beslenmesinde yemden yararlanma oranı artırıldı ve daha az kaynak kullanılmaya başlandı. Kanatlı atıklarının yüzde 95’inden fazlası geri dönüştürülebilir hale gelirken, yetiştirme çiftliği altlıkları da gübre olarak kullanılmaya başlandı. Dünyada ve ülkemizde tavuk eti sektörü, yılların deneyimine dayanan geleneksel uygulamaları ile ileri teknoloji uygulamalarını en inovatif yaklaşımlarla bir araya getirmeyi başardı. Sektörün bu yenilikçi yatırım ve uygulamaları çevre dostu üretimin gerçekleştirmesine de katkı sağladı.