Ekonomist Dergisi ve Türk Ekonomi Bankası iş birliği ile bu yıl 17. kez düzenlenen “Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi” araştırmasının ödül töreni çevrimiçi olarak gerçekleşti. Törende 13 dalda toplam 55 ödül sahibini buldu. Bu yıl Şenpiliç Yönetim Kurulu Başkanı İpek Üstündağ en başarılı ‘Kadın Lider’ seçildi.

TC. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin katılımı ile gerçekleşen törenin açılış konuşmalarını Ekonomist Dergisi Yayın Yönetmeni Talip Yılmaz ve TEB Kurumsal Bankacılık Genel Müdürü Yardımcısı Gülümser Özgün Henden yaptı.

Ana sponsorluğunu TEB’in üstlendiği etkinlikte Anadolu’nun lider iş insanlarının katılımı ile iki oturum düzenlendi.

Toplam 13 dalda gerçekleşen ödüller kapsamında ‘Kadın Liderler’ kategorisinde ödülü alan Şenpiliç Yönetim Kurulu Başkanı İpek Üstündağ oldu.

Konuşmasında kadın istihdamına verilen önemi vurgulayan Üstündağ, ‘‘Tüm dünya ülkelerinin sürdürülebilir büyüme ve kalkınmayı temin etmek üzere çalıştığı günümüzde, insana yatırım yapmak şart. Ekonomik kalkınmada insan vazgeçilmez bir unsur olduğuna göre kadın olmadan kalkınmayı sağlamak da söz konusu değil. Bunun için kadının eğitimi, işgücüne katılımı, sosyal açıdan güçlendirilmesi, üzerinde durulması gereken en önemli konuların başında geliyor’’ dedi.

Kadınların ekonomiye katılımı ve kadın girişimciliğinin gelişmesinin sürdürülebilir kalkınmaya giden yolu açan en önemli anahtar olacağına dikkat çeken İpek Üstündağ konuşmasına şöyle devam etti:
“Bu konuda en önemli noktanın kız çocuklarının eğitiminden geçtiğine inanıyorum. Hem işletmeler olarak hem de devlet olarak gerekli yardım ve teşviklerle kız çocuklarının okutulması konusunda büyük çaba harcamamız gerektiğine inanıyorum. Bununla birlikte küçük işletme sahibi kadınların, işlerini büyütmeleri için cesaretlendirmek, en önemlisi de bu kadınların iş yaşamında daha aktif rol alabilmesinde etkili olacaktır.

YALNIZCA 5 GENÇ KADINDAN BİRİ ÇALIŞIYOR.

Maalesef ülkemizde kadınların işgücüne katılımı çok düşük. Bu oran genç ve hatta eğitimli kadınlarda daha da düşük. Yalnızca 5 genç kadından biri çalışıyor. Halbuki sürdürülebilir kalkınma için kadınların işgücüne katılımı şart. Genç kadınlarımız bizim evlatlarımız, bizim geleceğimiz. Bunu unutmayalım. Genç kadınlara mutlaka bir şans tanıyalım.

Biz Şenpiliç olarak daha fazla kadın istihdamı sağlamak ve ekosisteme dahil olmaları için destek vermek adına istihdam politikalarımızı bu yönde geliştirmeye devam ediyoruz. Şirket çalışanlarımızın yüzde 40’ı kadın ve bu oranın daha da arttırılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Bu ödülü de Türkiye’deki bütün çalışan kadınlar adına almak istiyorum. Teşekkürler.”