Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ile Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), bu yıl Dünya Gıda Güvenliği Günü’nün temasını “Daha güvenli gıda, daha iyi sağlık” olarak belirledi. İki örgüt güvenli ve besleyici gıdaların insan sağlığı üzerindeki kritik önemine bir kez daha vurgu yaptı.
Gıda Güvenliği Derneği (GGD) de 7 Haziran Dünya Gıda Güvenliği Günü’nde ‘’Gıda Güvenliği ve Sağlık’’ konulu online panel düzenledi. Panelin moderatörlüğünü GGD Üyesi İsfendiyar Üzüm üstlenirken, Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi, Prof. Dr. Vural Gökmen, GGD YK Üyesi Yüksel Soyubelli, Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü 4. Sınıf Öğrencisi Başak Alpul ve Tarım ve Orman Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanı Selim Kaplan konuşmacı olarak katıldı.
Panelde, güvenli gıdanın, insan sağlığının en önemli yapı taşlarının başında geldiğine dikkat çekilerek, güvenli olmayan gıdaların birçok hastalığa neden olduğu vurgulandı. Bu tür gıdaların büyüme ve gelişme bozuklukları, mikro besin eksiklikleri, bulaşıcı olmayan veya bulaşıcı hastalıklar gibi önemli sağlık sorunlarına da yol açtığı belirtildi.