Malzemeler

  • 6 adet tavuk baget
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 kutu konserve domates
  • 1 fincan su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Çeyrek su bardağı krema
  • 1 bardak çekirdeksiz yeşil zeytin

Yapılışı

Konserve domates küplerini bir kaba boşaltın dilerseniz taze domates dilimi de kullanabilirsiniz. İnce ince soğanı doğrayın. Yeşil biberi halka halka kesip sarımsak dişlerini ezin. Orta ateşte tereyağını bir tavada eritin. Tavaya tavuk bagetleri de yerleştirip arkalı önlü her taraflarını kahverengi olana dek kızartın. Tavuk bagetleri ayrı bir yere alın, bu sefer de soğan, sarımsak ve yeşil biberleri yağda soteleyin. Soğanlar iyice pişince domates küplerini ilave edin. Bir kaç dakika da domatesleri yumuşatıp pişirin. Daha sonra suyu, tuzu, karabiberini ekleyin. Tavuk bagetleri de yerleştirip kapağını kapatıp 45 dk. pişirin. Sonra yeşil zeytinleri ekleyip kremayı karıştırın. Kapağını tekrar kapatıp 15-20 dakika daha pişirin. Serviste kullanmak üzere bir tencere içinde az bir miktar erişte veya makarna pişirin. Öncelikle tabağa bir miktar erişte koyup üzerine de soslu tavuk bagetleri yerleştirin. Afiyet olsun.

Kaynak: Afiyetle.com