Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • Karabiber
  • Tuz
  • Zeytinyağı
    Sos için
  • 3 yemek kaşığı su
  • 1 demet maydanoz
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım limon suyu
  • 1 buçuk yemek kaşığı tahin
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Yapılışı

2 adet tavuk göğsünü fileto olacak şekilde kesin. Tavuk filetoları biber ve tuz ile tatlandırın. Tavada zeytinyağı birkaç damla damlatarak 3-4 dakika kadar filetolar bronz bir renk alana dek pişirin. Fakat etin kurumasına da izin vermeyin. Bu arada sosu hazırlayın. Blendıra bir demet maydanoz, bir diş sarımsak, yarım limon suyu, tahin, zeytinyağı ve tuzu koyun. Homojen bir karışım elde edene kadar blendırdan geçirin. Servis ederken tavuk filetolarının üzerine yeşil sostan döküp yanında seçtiğiniz bir salata ile ikram edin. Afiyet olsun.

Kaynak: Afiyetle.com