Malzemeler:

600 gr Şenpiliç Izgara Tava

2 su bardağı aşurelik buğday

1 su bardağı nohut

Tuz

Sosu için:

2 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı pul biber

1,5 çay kaşığı kırmızı toz biber

1 yemek kaşığı salça

1 tatlı kaşığı kimyon

Yapılışı:

Buğdaylarınızı bol suda iyice yıkayın. Bir tencerenin içerisine aşurelik buğday, yoğurt ve tavuklarınızı ekleyip buğdayların üzerini geçecek kadar su ekleyin ve kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirin. Tencerenizdeki su azaldıkça buğdaylarınız pişene kadar ara ara sıcak su ekleyerek pişirmeye devam edin. Pişirme esnasında tahta bir kaşık yardımıyla buğdaylarınızı ezerek karıştırın. Bu sırada sosu için bir tavada tereyağınızı eritin. Salçanızı tereyağı ile kavurun. Pul biberi kırmızı toz biber ve kimyon ekleyip tavanızı ocaktan alın. Pişen keşkeğinizi servis tabağınıza alın. Üzerine hazırladığınız sosunuzdan dökerek servis edin.