Malzemeler

  • 250 gram haşlanmış ve kuşbaşı doğranmış Şenpiliç göğüs
  • 1 adet yufka
  • 100 gram bezelye
  • 1 adet kabak (küp doğranmış)
  • 1 adet havuç (küp doğranmış)
  • 1 adet soğan (küp doğranmış)
  • 3 diş sarımsak (ince dilimlenmiş)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 200 ml su (salçayı sulandırmak için)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 100 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)
  • 2 çay kaşığı tuz

Başamel sos için

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
  • 1 çay kaşığı tane çekilmiş karabiber

Yapılışı

Bir sos tenceresinde beşamel sosunu hazırlayın. Tereyağı ve unu kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından yavaşça sütü ekleyin ve bu esnada çırpmaya devam edin. Kaynama noktasına geldiğinde altını kısın ve ara ara karıştırarak pişirin. Koyulaşmaya başladığında tuz ve karabiberi ilave edin ve ocağın altını kapatın. Ayrı bir tavada tavuklu harcı hazırlayın. Isıtılmış tavaya sıvı yağı ve tereyağını koyup eritin. Soğanları ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar pembeleşince tavukları ekleyin ve 4 dakika soğanla beraber kavurun. Havuç, bezelye, kabak ve sarımsakları da birer dakika arayla tavaya ekleyin ve karıştırın. Son olarak su ile açtığınız salçayı, tuzu ve karabiberi de ekledikten sonra 5 dakika daha ateşte karıştırın ve kenara alın. Bir adet yufkayı büyük üçgenler halinde dörde bölün ve ona uygun olacak bir kâsenin içerisine kenarlardan da eşit miktarda yufka sarkacak şekilde orta kısmını oturtun. Yufkanın içerisine tavuklu harcı yerleştirin ve kenarlardan sarkan yufkaları içeriye doğru katlayıp bohçayı kapatın ve ters çevirin. Ters çevirdiğiniz bohçayı uygun bir borcam veya fırın tepsisine yerleştirdikten sonra üzerine birer kepçe beşamel sos ve kaşar peyniri koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kaşar peyniri nar gibi kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin ve servis edin. Afiyet olsun.