Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 adet haşlanmış havuç
  • 1 adet ızgara pişirilmiş kabak
  • 1 adet tavuk göğsü
  • Tereyağı
  • Sıvıyağ

Yapılışı

Öncelikle tavuğumuzu 4-5 bardak su ile haşlayalım. Pirincimizi 10 dk. tuzlu suda bekletelim. Yapışma olmaması için yıkayarak nişastalı suyunu iyice akıtalım. Pilav tenceremizin içine bir parça tereyağı ve sıvıyağ koyup ısıtalım. Daha sonra süzdüğümüz pirinçlerimizi ekleyip 5-7 dk. kadar yağda çevirelim. Kabak ve havuçlarımızı çok minik parçalara doğrayalım ve pirinçlerimizin içine katalım. 2 çay kaşığı kadar tuz ile 3 su bardağı kaynar tavuk suyu ve normal su karışımını da ekleyip kapağımızı kapatalım. İsteğe göre karabiber de ilave edilebilir. Buharı çıkınca altını kısıp 5-10 dk. sonra kontrol ederek ateşten alalım. Tavuk etlerimizi hafif yağda tuz ve baharat ile soteleyip pişen pilavla birlikte servis edelim veya pilavın suyunu koyarken tavuk etlerini de parçalara bölüp pilavın içine karıştırabiliriz. Afiyet olsun.

Kaynak: Afiyetle.com