Malzemeler

  • 500 gram aşurelik buğday
  • 2 adet Şenpiliç kalçalı but
  • Tuz
  • Karabiber

Yapılışı

Buğdayları 3-4 saat boyunca suda bekletin. Şenpiliç kalçalı butları haşladıktan sonra suyunu ayırın. Haşlanmış butların derilerini ve kemiklerini ayırıp ince ince didin. Buğdayları geniş bir tencereye alıp üzerini 4 parmak geçecek kadar sıcak suyla doldurun ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakın. Buğday suyunu çektikçe üzerine ayırdığınız tavuk suyundan ekleyin. Buğdaylar pişip patlamaya başlayınca 10 dakika kadar tahta kaşıkla ezerek karıştırın. Macunlaşmaya başlayan keşkeği tuz ve biber ekleyerek lezzetlendirin. Tavuk etlerini ilave ederek yarım saat arada karıştırarak pişirmeye devam edin. Kırmızı toz biberle yağı kızdırarak üzerine dökerek servis yapın. Afiyet olsun.