Malzemeler
- 5 adet havuç
- 1 adet kereviz
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 adet yeşil elma
- 100 gr. beyaz lahana
- Tuz ve karabiber
- 1 adet tavuk göğsü
- Yarım demet dereotu
Sos için - 250 gr. yoğurt
- 50 gr. krema
- 3 diş sarımsak
Üzeri için - Ceviz
- Antep fıstığı
Yapılışı
Öncelikle tavuk göğsünü tuzlu suda haşlayın. Kereviz ,havuç ,yeşil elmayı rendeleyip sıvıyağda 5 dk. öldürüp soteleyin. Bir yerde soğutun. Krema ,yoğurt ve ezilmiş sarımsağı karıştırın. Haşlanmış tavuk göğsünü elinizle lif lif ayırın. Beyaz lahananın yaklaşık olarak yarısını ince ince kıyın. Bir kapta içine bir limon sıkın. Tuz serpip elinizle ova ova söndürün. Büyük bir kap içinde hepsini güzelce karıştırın. Yarım demet kıyılmış dere otunu da katın. Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp servis yapın. Salatanın üzerine ceviz veya antep fıstığı koyarak süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kaynak: Afiyetle.com