Malzemeler

  • 1 kg. tavuk göğsü
  • 350 gr. bulgur
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • Yeşillik (maydanoz, dereotu ve yeşil soğan öğeler)
  • Yemeklik sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber

Yapılışı

Tavuk göğsü etimizi küçük küçük keselim. Tavada öncelikle yemeklik doğradığımız soğanları yağda kavuralım. Sonra tavuk etlerimizi ilave edip kavurma işlemine devam edelim. Tavuk etleri suyunu çekince kırmızı biberimiz de ekleyelim. Bir yandan da yeşil soğan, maydanoz ve dereotu ince ince kıyalım. Bulgurumuzu ilave edip 3-4 dk. yağda etlerle birlikte çevirip tuz ve karabiber serpip yeteri kadar sıcak suyu ekleyip kapağını kapatalım. Pilavımız pişip ılınınca yeşilliklerimiz ile karıştırıp servis edelim. Afiyet olsun.

Kaynak: Afiyetle.com