Malzemeler
- 1 tüm tavuk yada 1 paket but
- 6 bardak sıcak su
- 5 kaşık tereyağı veya zeytinyağı
- Pulbiber
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
Yapılışı
Öncelikle tavuğu parçalayıp yıkayın. Daha sonra düdüklü tencerede arka ve ön kısmı iyice kızaracak şekilde pişirin. Üzerine 6 su bardağı sıcak su ve tuzu ekleyip kapatın. 20 dakika daha pişirin sonra bir fırın kabına alın. Bu arada ayrı bir sos tavasında tereyağı ve baharatları kızdırın. Tavuğun üstünde gezdirdikten sonra 200 derecelik fırına atıp nar gibi kızarana kadar pişirin. 15- 20 dakika yeterli olacaktır ve tavuğumuz hazır hem pratik bir o kadarda lezzetli şimdiden afiyet olsun.