Malzemeler

  • 200 gr. tavuk göğsü
  • 1 lt. süt
  • 1 kahve fincanı buğday nişastası1 kahve fincanı pirinç unu
  • Yarım kahve fincanı un
  • 1 bardak şeker
  • 1 paket vanilya

Yapılışı

Öncelikle tavuğumuzu güzelce haşlayalım. Elimizle liflerine ayıralım. Tencere içerisinde bir litre sütümüzü koyalım. Unumuzu ,nişastamızı ve pirinç ununu bir kase içinde azıcık su ile boza kıvamına getirelim.Sonra çırparak sütümüze ilave edelim. Ateşimizi yakıp çırpalım. Hafif koyulaşmaya başladığı anda ateşi kapatalım. Tavuk liflerimize önce sütlü karışımdan bir miktar koyup karıştırıp sonra muhallebi içine dökelim.Güzelce çırpalım. Vanilyayı , şekeri ilave edip ateşin altını tekrar açalım. Çırpma işlemine devam ederek iyice koyulaşınca altını kapatalım. Servis için kaselere veya bir borcama dökelim. Tarçın ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kaynak: Afiyetle.com