Malzemeler

  • 600 gram tavuk ciğeri (yürek ilaveli)
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet büyük boy kuyru soğan
  • 1 adet orta boy kırmızı dolmalık biber
  • 1/4 demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
  • 1/2 çay kaşığı pul biber (arzuya göre)

Yapılışı

Tavuk ciğerlerinin fazla yağ ve sinirlerini dikkatli bir şekilde temizleyin. Tavuk yüreklerini ortadan ikiye kestikten sonra orta kısımlarında yer alan kan pıhtılarını akan su altında temizleyin. Kanının tamamen gitmesi için en az 10 dakika kadar soğuk su dolu bir tencerede beklettiğiniz yürek ve ciğerlerin fazla suyunu süzün. Üzerlerini kuruladıktan sonra ciğerleri büyüklüklerine göre iki eşit parçaya bölün. Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanları ince ince piyazlık şeklinde doğrayın. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız renkli dolmalık biberi, yarım ay şeklinde kesin. Bol suda yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz maydanoz yapraklarını tek tek ayıklayın arzuya göre incecik kıyın. Zeytinyağını ekleyip geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Piyazlık kuru soğanları ekleyip hafif bir renk alana kadar karıştırarak kavurun. Sonrasında kırmızı biberleri katıp kavurma işlemini kısa bir süre daha sürdürün. Temizlenmiş tavuk ciğerlerini tavaya alıp aralarda karıştırarak kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Az miktarda domates salçası, tuz, kimyon, taze çekilmiş tane karabiber ve arzuya göre pul biber kattığınız tavuk ciğerini kısık ateşte 4-5 dakika daha pişirdikten sonra servis tabaklarına alın. Ayıklanmış maydanoz yapraklarıyla süsledikten sonra sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun.