Malzemeler

  • 4 adet tavuk budu
  • 1 çorba kaşığı soya sosu
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • Biber
  • Zeytinyağı veya tereyağı
  • 1-2 yemek kaşığı garnitür
  • Taze kıyılmış maydanoz

Yapılışı

Tavuk butlarını tepsiye yerleştirip kemiğe doğru kesip içlerini açalım. Baharatlarımızı içine serpelim. Sonra üst taraflarını çevirip üzerlerine soya sosu sirke zeytinyağı sarımsak ve soğan karışımı sosumuzu döküp bir iki saat dolapta marine edelim. Önceden ısıtılmış fırında 220 derecede 20 dakika pişirelim. Maydanoz serperek servis edebiliriz. Afiyet olsun.

Kaynak: Afiyetle.com