Malzemeler
- 12 – 18 tavuk kanatları, yıkanmış
- Yarım su bardağı soya sosu
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3-4 diş sarımsak
- Çeyrek çay kaşığı kadar tuz
- Çeyrek çay kaşığı karabiber
- Çeyrek çay kaşığı kırmızıbiber
- 4 yemek kaşığı susam, bölünmüş
- 3 su bardağı su veya tavuk suyu
Yapılışı
200 derecede fırınınızı ısıtmaya başlayın. Sığ bir tepsi içine kanatları yıkayıp yerleştirin. Bir kase içine soya sosu, zeytinyağı, sarımsak, tuz, karabiber, kırmızı biber , susamı iyice karıştırın. Kanatların üzerine eşit dağılacak şekilde fırça ile sürün. Tekrar sosun üzerine susam serpin. 40-45 dakika altın-kahverengi renk alana dek tavuk kanatlarını pişirin. Afiyet olsun.
Kaynak: Afiyetle.com