Malzemeler

  • 12 – 18 tavuk kanatları, yıkanmış
  • Yarım su bardağı soya sosu
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3-4 diş sarımsak
  • Çeyrek çay kaşığı kadar tuz
  • Çeyrek çay kaşığı karabiber
  • Çeyrek çay kaşığı kırmızıbiber
  • 4 yemek kaşığı susam, bölünmüş
  • 3 su bardağı su veya tavuk suyu

Yapılışı

200 derecede fırınınızı ısıtmaya başlayın. Sığ bir tepsi içine kanatları yıkayıp yerleştirin. Bir kase içine soya sosu, zeytinyağı, sarımsak, tuz, karabiber, kırmızı biber , susamı iyice karıştırın. Kanatların üzerine eşit dağılacak şekilde fırça ile sürün. Tekrar sosun üzerine susam serpin. 40-45 dakika altın-kahverengi renk alana dek tavuk kanatlarını pişirin. Afiyet olsun.

Kaynak: Afiyetle.com