Malzemeler

  • Kişi sayısına göre tavuk baget
  • Soya sosu
  • Bal
  • İsteğe göre havuç
  • Bir kutu mısır

Yapılışı

Tavuk bagetlerimizi kişi sayısına göre belirleyip yıkayalım. Sonra borcam içerisine yerleştirip bir baget üzerine iki yemek kaşığı soya sosu 1 yemek kaşığı bal gibi bir miktar ile hepsini soya sosu ve bal ile harmanlayalım. 180 derecede önceden ısıttığımız fırına verelim. Havuç garnitürlerimiz için havuçlarımızı verev şeklinde kesip bir tavada sıvıyağımızı kızdıralım. İçerisine de ince ince kestiğimiz havuçları kızartalım. Havuçların iyice kızarmasına az bir zaman kala üzerlerine balda gezdirip biraz daha kızartalım. Renkleri iyice turuncu olunca yağdan alalım. Servis tabağımıza önce mısırları serpip üzerlerine tavuk bagetlerimizi yerleştirip havuç garnitürümüz ile süsleyelim. Afiyet olsun.

Kaynak: Afiyetle.com