Malzemeler

  • 500 gr tavuk göğüs
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2 adet havuç
  • 4 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 3 adet patates
  • 1 adet patlıcan
  • 2 adet domates
  • 250 gr bezelye
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam kekik
  • 1 tutam kimyon
  • 1 tutam biberiye
     

Yapılışı

Soğanı fare diş şeklinde ince ince doğrayın. Havucu, patlıcanı ve patatesi küp küp doğrayın. Sarımsakları da iki parça olarak kesin. Tencereye tereyağını koyun. Salçayı ekleyerek karıştırın. Doğradığınız malzemeleri tencerede kızdırdığınız yağa atarak karıştırın. Üzerine sıcak su dükün. Ardından kuşbaşı doğranmış tavuğu ekleyin. Biberleri doğrayarak tencereye atın ve karıştırın. Domatesleri küp küp doğrayın ve tencereye atarak karıştırın. Ardından bezelyeyi tencereye alarak karıştırın. Kimyon, tuz, karabiber, kekik ve biberiye ekleyin. Yaklaşık 15 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Kaynak: Afiyetle.com