Malzemeler

  • 1 paket hazır tavuk şiş
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1-2 adet yeşil biber
  • 1 adet havuç
  • 3-4 adet minik kokteyl domates
  • Tuz
  • Kimyon
  • Kekik
  • Kırmızı biber
  • Sıvıyağ
     

Yapılışı

Sebzelerimizi öncelikle güzelce yıkayalım. Daha sonra yeşil biberlerimizi ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarıp tavuk etlerine göre gözükebilecek şekilde dikdörtgen olarak keselim. Domateslerimizi 4 parçaya ayıralım. Aynı şekilde kırmızı soğanında kabuğunu soyup 4 e bölelim. Havuçlarımızı çok kalın olmamak şartı ile verev verev keselim. Tavuk şişlerimizde ki etlerin bir kısmını çıkarıp yeşil biber ve soğanı geçirelim. Sonra bir iki parça tavuk eti ve bu seferde havuç ,yeşil biberi ekleyip etlerimizi şişe takıp en son domates dilimleri ile bitirelim. İstediğiniz gibi sebzeleri artırıp azaltabilirsiniz. Üzerlerine kekik, kırmızı biber, kimyon ve tuz gibi baharatları da ekleyip tatlandırın. Sonra yapışmaz tavayı ısıtıp sebzeli şişlerimizi yerleştirip sebzelerden gelecek suyun sıçramaması için hemen bir kapak kapatıp bir süre kızarmalarını bekliyelim.5 dk. sonra kontrol edip bu seferde diğer tarafını çevirerek iyice pişmelerini sağlayalım. Pilav ve salata ile birlikte sıcak olarak servis edelim. Afiyet olsun.

Kaynak: Afiyetle.com