Malzemeler

  • 3 adet büyük patates
  • 1 büyük soğan
  • 6 adet yumurta
  • 1 büyük havuç, doğranmış
  • 150 gr. küçük küpler halinde tavuk eti
  • Kıyılmış maydanoz
  • Yarım tatlı kaşığı zerdeçal
  • Tuz

Yapılışı

Öncelikle, patates püresini hazırlamak için patatesleri soyup, tuzlu suda pişirin. Kenara alıp süzün. Püre haline getirin. Biraz yağ içinde soğanları soteleyin. Bir kap içinde yumurtaları kırın, püreyi katın, , zerdeçal, soğanı ekleyin maydanoz, havuç ve tavuk etleriyle, en son tuzu karıştırın. Karışımı Silikon bir kek kalıbına döküp 160 derecede 40 dk. pişirin. Afiyet olsun.

Kaynak: Afiyetle.com