Malzemeler
- 500 gr. tavuk göğsü
- 1 su bardağı cebiz
- 4 adet orta boy patates
- 2 adet yumurta
- 3 adet havuç
- Mayonez
- Süzme Yoğurt
- Tuz ve karabiber
Üzerine - Nar tanesi
- Dereotu
Yapılışı
Havucu uzunlamasına ikiye bölüp haşlayın. Patatesleri ayrı bir yerde haşlayın. Tavuk etlerini tuzlu suda başka bir kapta haşlayın. Cevizi rondodan geçirin. Yumurtaları haşlayın ve ince dilimler halinde kesin. Bir kap içinde süzme yoğurt ile bir miktar mayonezi karıştırın. Patateslerin kabuklarını soyup tuz ile birlikte ezin. Kelepçeli kabınızı bir servis tabağı üzerine oturtun. Öncelikle ince bir kat patates bastırarak en alta döşeyin. Biraz karabiber serpin. Mayonezli yoğurtlu karışımı ince bir katman sürün. Üzerine kıyılmış dereotu serpin. Rendelediğiniz havuçları üzerine ince bir kat yayın. Yoğurtlu mayonezli karışımı gene ince bir kat sürün. Minik minik parçaladığınız tavuk göğsü etinin bir kısmını serpin. Ceviz gezdirin. Karabiber serpip yoğurt ve mayonez ile ince bir kat yapın. Daha sonra gene ince bir kat patates yapın. Üzerine karabiber gezdirip yoğurtlu mayonezli karışımı sürün. Dilimler halindeki yumurta dilimlerini yayın. Dereotunu serpin. Kalan tavuk etlerini yayın. En son ceviz serpip yoğurt mayonez ve kalan havuçları gene bir kat sürün. Kelepçeli kalıbı yavaşça çıkartın. En son her tarafı mayonezli yoğurtlu karışımı sürüp nar taneleri ve dereotu ile süsleyin. Pasta gibi keserek ikram edin. Afiyet olsun.
Kaynak: Afiyetle.com