Malzemeler

  • 500 gr. doğranmış tavuk eti
  • 400 gr. kuru fasulye konserve veya pişirilmiş
  • 1/2 limon, dilimlenmiş
  • Siyah zeytin dilimleri, bir avuç
  • 1 adet sosis
  • 4 diş sarımsak
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • Rezene tohumu
  • Biber
  • Tuz
  • Zeytinyağı

Yapılışı

Bir fırın tepsisine kuru fasulyeleri konserve ise suyunu süzerek yerleştirin. Tavuk etlerini yıkayıp iri kesip yağ ile bir tavada hafifçe kahverengileştirin. Tavuk etlerini de fasulye ile birlikte yerleştirin, limon dilimlerini üzerlerine sıralayın. Zeytin dilimleri, doğranmış sosis ve sarımsak rendesini de serpin. Tuz, biber ve rezene tohumu ile tatlandırıp 1 su bardağı suyu gezdirip yaklaşık 30-45 dakika 200 derece fırında tavuk etleri yumuşayana kadar pişirin. Su yetersiz olursa arada tepsiye sıcak su ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kaynak: Afiyetle.com