Malzemeler

  • 400 gr. kemiksiz tavuk eti
  • 2 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • Yarım pırasa
  • 4-5 adet pırasa
  • 300 gr. haşlanmış patates
  • 150 gr. peynir rendesi
  • Soya sosu
  • Kekik
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Krema

Yapılışı

Sıvıyağ ilave ettiğiniz bir tava içine kestiğiniz tavuk etlerini koyun. Üzerine soğan ve halka halka doğradığınız pırasanın beyaz kısmını ilave edin. Aynı şekilde havuç ve mantarları da koyup baharat ile tatlandırın. 5-10 dk. hepsini soteleyip bir borcam içine döküp üzerini iki kat alüminyum kağıt ile sıkıca kapatın. 200 derecedeki fırında 40-45 dk. pişirip sonra halka halka doğradığınız haşlanmış patatesler ile kremayı da ilave edin. Peynirinizi rendeleyip serpin ve 10 dk. daha pişirip fırından alın. Afiyet olsun.

Kaynak: Afiyetle.com