Malzemeler
- 1 adet tavuk göğsü
- Yarım demet ıspanak
- 1 adet haşlanmış havuç
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Çörek otu
- Pul biber
- Kimyon
- Tuz
Yapılışı
Ispanakları güzelce yıkayıp saplarını kesin. Soğanı yemeklik doğrayıp yağda pembeleştirdikten sonra ıspanakları kesip ekleyip birlikte kavurarak öldürün. Baharatları göz kararı damak zevkinize göre ekleyin. Yumuşayıp küçülünce ateşten alın. Tavuk göğsünü yağları sinirleri var ise iyi bir şekilde temizleyin. İçinde gözden kaçak kemik olmamasına dikkat edin. Bıçakla enlemesine kesip inceltip buzdolabı poşetine koyup döverek fileto haline getirin. Fakat bütün bunları aldığınız yere yaptırmanız çok vakit kazandıracaktır. Bir tepsi veya borcam içerisine tavuk filetoyu sarabilecek kadar büyüklükte alüminyum folyo kağıdı yerleştirelim. Tavuk filetomuzda ortasına koyalım. Tavuk filetonun üzerine ıspanaklı harçtan uygun miktarda uzunlamasına yayalım. Haşlanmış havucumuzu dikey olarak 2-3 parçaya kesin. Bütün olarak ta koyabilirsiniz fakat filetonuzu daha rahat kapatabilmek için kesmeniz daha iyi olacaktır. Sonra tavuk filetomuzu güzelce sarıp üzerine çörek otu serpelim. Minik minik tereyağı parçaları da yerleştirip alüminyum folyoylada sarıp yan kısımlarını şeker kağıdı gibi döndürelim. 200 derecede yaklaşık 20 dk. pişirelim. Yavaşça açıp güzelce dilimleyip sıcak olarak servis edelim. Afiyet olsun.
Kaynak: Afiyetle.com