Malzemeler

  • 6-7 adet piliç baget
  • 3 adet patates
  • 3-4 diş sarımsak
  • 7-8 dal ısırgan otu yaprağı
  • Tuz ve karabiber
  • Sıvıyağ

Yapılışı

Bir tencerede tereyağı ile sarımsak rendesini hafif soteleyelim. Biraz sıvıyağ ekleyip küp küp kestiğimiz patatesleri yağa atalım. Patatesleri hafif kızartınca yıkayıp temizlediğimiz ısırgan yapraklarını ekleyelim. Yağda ısırgan otunu da öldürüp üzerlerine biraz tuz ve çok az su ilavesi ile kapağını kapatıp pişmeye bırakalım. Az bir miktar su ile tavuk bagetlerimizi bir tencere içerisinde haşlayalım. Sonra biraz yağ da tuz ve karabiber ilavesi ile tatlandırıp üzerlerini hafif kızartalım. Isırganlı patateslerimizi pişince blendırdan geçirip isteğe göre tuz serpelim. Servis tabağına önce ısırganlı patates püremizi yayıp üzerine bagetlerimizi yerleştirip servis edelim. Afiyet olsun.

Kaynak: Afiyetle.com