Malzemeler

  • 2-3 adet pişmiş tavuk filetosu
  • 400 gr. mantar
  • 1 büyük soğan
  • 2 yemek kaşığı bitkisel yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

    Sos için
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Kırmızı biber
  • Yarım su bardağı krema

    Üstü için
  • Rendelenmiş mozzarella

Yapılışı

Tavuk filotalarını kıymık kıymık kesin. Mantarları da yıkayıp aynı şekilde kesin. Soğanları halka halka kesin. 2 yemek kaşığı yağ ile tavayı ısıtın. Tavada yağ ile soğanı birkaç kez karıştırın (orta, ısı) Soğanlar yumuşayıp pembeleşince tuz ekleyin. Mantar ve tavuğu da ekleyip 5-8 dakika daha kavurun. Yarım çay kaşığı karabiber ekleyin, iyice karıştırıp altını kapatın. Sos için tavada unu, eriyen tereyağı ile kavurun. Kremayı da ekleyip karıştırın. Koyu bir sos elde edin. Baharatını ekleyin. Mantarlı tavuğu güveç kalıbına dökün. Üzerine kremalı sosu döküp en üstüne de peynir rendesini serpin. Fırında peynirler eriyene dek pişirin. Afiyet olsun.

Kaynak: Afiyetle.com