Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • Çeyrek bardak kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı biber
  • 1 çorba kaşığı hardal
  • 1 yemek kaşığı kuru kekik
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • Yarım çay kaşığı kurutulmuş kekik

    Sos için
  • 2 yumurta
  • Yarım bardak süt
  • 1 kilo baget tavuk eti

    Kızartmak için
  • Kanola yağı

Yapılışı

Geniş bir kap içinde un ile baharatları karıştırın. Tavuk etlerini hazırlamak için büyük bir açılıp kapanabilir plastik torbaya , Yumurta ve sütü çırpın. Yumurta karışımına tavuk parçalarını batırıp, sonra torbaya yerleştirin. Her tarafları bulanana dek torba içinde çalkalayın. Büyük bir tavada, ısısı orta-yüksek ateşte yağı yarım cm yükseklikte koyun. Tavuk bagetlerini unlu baharatlı karışıma bulayıp kızgın yağda kızartın. Afiyet olsun.

Kaynak: Afiyetle.com