Malzemeler
- 2 su bardağı un
- Çeyrek bardak kırmızı biber
- 2 yemek kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı biber
- 1 çorba kaşığı hardal
- 1 yemek kaşığı kuru kekik
- 1 çay kaşığı toz zencefil
- Yarım çay kaşığı kurutulmuş kekik
Sos için - 2 yumurta
- Yarım bardak süt
- 1 kilo baget tavuk eti
Kızartmak için - Kanola yağı
Yapılışı
Geniş bir kap içinde un ile baharatları karıştırın. Tavuk etlerini hazırlamak için büyük bir açılıp kapanabilir plastik torbaya , Yumurta ve sütü çırpın. Yumurta karışımına tavuk parçalarını batırıp, sonra torbaya yerleştirin. Her tarafları bulanana dek torba içinde çalkalayın. Büyük bir tavada, ısısı orta-yüksek ateşte yağı yarım cm yükseklikte koyun. Tavuk bagetlerini unlu baharatlı karışıma bulayıp kızgın yağda kızartın. Afiyet olsun.
Kaynak: Afiyetle.com