Malzemeler

  • 6-7 adet piliç baget
  • 2 adet soğan
  • 6 diş sarmısak
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 4 adet patates
  • 1 adet limon suyu
  • Çeyrek su bardağı zeytinyağ
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı kişniş
  • Çeyrek çay kaşığı zerdeçal

Yapılışı

Fırınımızı önceden 180 derecede ısıtalım. Bir borcam içerisine alüminyum kağıt yerleştirelim. Büyük bir kap içerisine yıkadığımız tavuk bagetlerini koyalım. Üzerine jülyen doğranmış soğanlar, sarımsak dişleri, çekirdeklerini çıkartıp kestiğimiz biberleri, kabuklu veya kabuksuz elma dilimi şeklinde doğradığımız patatesleri ilave edelim. Hepsinin üzerine limon suyu ile zeytinyağını gezdirip baharatlarımız ile tatlandıralım. En son bir bardak su ilave edip hepsini güzelce karıştırıp alüminyum serili borcama yerleştirelim. Sonra üzerine alüminyum kağıttan ikinci bir kapak yapıp yanlarından güzelce kıvırıp kapatalım. Fırında tavuk etlerimiz güzelce pişinceye kadar en az bir saat pişirelim. Sıcak olarak servis edelim. Afiyet olsun. Not: Baharatların çeşitliliğini ve miktarını isteğinize göre değiştirebilirsiniz.

Kaynak: Afiyetle.com