Malzemeler
- 2 tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 limonun suyu
- Limon dilimleri
- Baharat karışımı
- 1 büyük patates
- 1 büyük havuç
- 1 adet kabak
Yapılışı
Tavuk göğüslerini yıkayıp durulayın. Kağıt havlu üzerini silin. Döverek inceltip kesin. Bir saklama kabına yerleştirin. Üzerlerine limon suyu ve zeytin yağı ve limon dilimlerini koyun. En son baharat karışımını da serpip kapağını kapatıp çalkalayın. Yarım saat bekletmeniz yeterli olacaktır. Sonra bir borcama tavuk etlerini limonlarla birlikte yerleştirin. Tavuk etleri ile beraber ince ince dilimleyerek sebzeleri yerleştirip bir miktar su dökerek fırında pişirin. Afiyet olsun.
Kaynak: Afiyetle.com