Malzemeler
- 2 adet tavuk filetosu (300-400gr)
- 4-5 adet orta boy kabak
- 1 adet doğranmış soğan
- Yarım demet kıyılmış dereotu
- Yarım demet kıyılmış maydanoz
- 4 5 adet ezilmiş sarmısak
- 3 adet yumurta
- 100 ml. süt
- 1-2 adet rendelenmiş havuç
- Rendelenmiş peynir
- 1-2 çay kaşığı tuz
- Karabiber
Serpmek için - Susam
Yapılışı
Tüm sebzeleri yıkayıp doğrayın. Havuçları rendeleyin. Tavada yağı ısıtın. Öncelikle kabak dilimleri, havuç, dövülmüş sarımsakları ekleyip biraz yumuşatın. Sonra taze soğan ve maydanozları ekleyip ocağın altını kapatın. Tavuk etlerini de kesip tavada beyaz renk alana dek pişirin. Fırın kabınızın içine tavuk ve sebzeleri karıştırıp döşeyin, üzerine çırptığınız yumurtalı süt karışımını da döküp kaşar peyniri rendeleyin. En üstüne susam serpip en az 15 dk. iyice kızarana dek pişirin. Afiyet olsun.
Kaynak: Afiyetle.com