Malzemeler

  • 4 adet patates
  • 1 bütün tavuk
  • 2 limon
  • 5 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz

Yapılışı

Öncelikle tavuğu doğrayın. Tencereye alıp üstüne suyu tam kapatacak şekilde ve tuz ekleyip pişene kadar haşlayın. Başka bir tencerede yağ koyup küp küp doğradığınız patatesi kızartın. Sarımsağı dövüp üstüne 2 limonun suyunu ve 1 yemek kaşığı biber salçasını ekleyin. Daha sonra büyük fırın tepsisine patates, tavuk üstüne de sarımsaklı sosu gezdirin. Tavuğu haşlama suyundan tepsiyi yarım gelecek şekilde ilave edin. Önceden ısıtılmış 150-175 derece fırında 25- 30 dakika kadar pişirin.