Malzemeler
- 500 gram kemikli tavuk parçaları (baget, kanat veya kalça kullanabilirsiniz. )
- 1 şişe soda
- 5 yemek kaşığı un
- 4 adet yumurta
- 3 su bardağı kahvaltılık gevrek
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 5 su bardağı kızartma yağı
Yapılışı
Tavukları sodaya bulayın ve buzdolabında 15-20 dakika bekletin. Bu tavuklarınızın daha yumuşak olmasını sağlayacaktır. Kahvaltılık mısır gevreklerini mutfak robotunda çekin ve tuz, karabiberle karıştırın. Yumurtaları bir kaseye kırın ve çırpın. Bir kaseye un, bir kaseye mısır gevreklerini koyun. Kızartma yağını ocağa alın ve kızdırın. Tavuk kanatlarını una, yumurtaya ve en son mısır gevreğine bulayın. İyice ısınmış ve kızmış kızartma yağında her tarafı eşit kızarıncaya kadar kızartın. Kağıt havlu üzerinde fazla kızartma yağını çektirerek servis edin. Afiyet olsun.