Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • Yarım bardak un
  • Yarım bardak galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz

Yapılışı

Öncelikle tavuk göğsü etlerimizi keserek bir tanesinden iki tane ince fileto elde edelip oklava ile döverek inceltin. Dilerseniz fileto halinde alıp orada dövdürebilirsiniz. Bir tava içinde sıvı ayçiçek yağını kızdıralım. Bu arada 3 servis tabağına ayrı ayrı unu ,galeta ununu ve yumurtamızı koyalım. Yumurtamızı çatalla çırpıp içerisine ezilmiş sarımsak dişlerini ekleyelim. Galeta unumuzun içine de baharatlarımızı ekliyim güzelce karıştıralım. Dilediğiniz ölçüde baharatları artırabilirsiniz. Tavuk göğsü filetoları önce una sonra yumurtaya ve en son galetalı baharatlı karışıma bulayıp kızartalım. Her iki tarafı altın sarısı renk alınca servis tabağımıza alım ikram edelim. Afiyet olsun.

Kaynak: Afiyetle.com