Malzemeler

  • 300 gr. kemiksiz tavuk göğsü
  • Yarım çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 buçuk çay kaşığı kimyon
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı baharat karışımı(Hindistan cevizi, karanfil, tarçın, zencefil karışımı)
  • Tuz ve biber

Yapılışı

Bir kapta, sarımsak tozu, hindistan cevizi,karanfil,tarçın,zencefil, bal ve zeytinyağını karıştırın. Küpler halinde tavukları kesin ve sosa ekleyin. Plastik örtü ile örtün ve 4 ila 12 saat buzdolabında soğutun. Soğuk su altında pişirme sırasında yananmayı önlemek için ahşap şişleri durulayın. Şişe marine edilmiş tavuk parçalarını geçirin. Az yağlanmış bir fırın tepsisine ve 25 ila 30 dakika pişirin. Yanında güzel bir pilav ile servis edin. Afiyet olsun.

Kaynak: Afiyetle.com