Beykent Üniversitesi Tadım Etkinliği
Şenpiliç’in yeni çıkacak ürünlerinin tadım testleri Beykent Üniversitesi Gastronomi Bölümü öğrencileri ile gerçekleştirildi….
Şenpiliç’in yeni çıkacak ürünlerinin tadım testleri Beykent Üniversitesi Gastronomi Bölümü öğrencileri ile gerçekleştirildi….
Şenpiliç 2023 Yılı Üretici Toplantısı, Nisan ayında Kıbrıs’ta düzenlendi. Toplantıda dünyadan ve Türkiye’den sektördeki güncel gelişmeler ve yeni teknolojiler değerlendirilirken, Şenpiliç’in canlı üretimde gelecek hedefleri de paylaşıldı. 2022 yılı performans değerlendirmesinin yapıldığı toplantıda, Canlı Üretimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet İyneci ile Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr.
Gıda sektörünü dünya pazarlarıyla buluşturan ANFAŞ FoodProduct Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı, kapılarını 29. kez ziyaretçilerine açtı. Türkiye’nin en büyük entegre piliç eti üreticisi olarak fuarda yerini alan Şenpiliç, ulusal ve uluslararası boyutta birebir görüşmeler gerçekleştirdi. 17-20 Ocak 2023 tarihleri arasında Antalya’da, Anfaş Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen
Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle öğrencilerde sıfır atık farkındalığı oluşturmak ve atıkların vereceği zararların önüne geçmek amacıyla düzenlenen “Bitkisel Atık Yağ ve Tekstil Atıkları Toplama Yarışması”nda kazanan okullar belli oldu. Şenpiliç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi üçüncü oldu. Düzenlenen törende dereceye giren okullar ödüllendirilirken, öğrencilere
Şenpiliç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gıda Teknolojisi Alanı 9-B ve 10-B sınıfı öğrencileri Şenpiliç’in Söğütlü’deki kesimhanesi ile ileri işlem fabrikalarını ziyaret etti. Öğrenciler laboratuvarda yapılan analizler hakkında da bilgi aldı. Ayrıca Şenpiliç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden mezun olan ve fabrikanın laboratuvarınd çalışan öğrenciler kendi eğitim yolculuğunu anlatarak, ziyaretçi
Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Politikalar ve Araştırmalar Genel Müdürlüğü (TAGEM), TÜBİTAK MAM ve Sağlık Bakanlığı iş birliğinde ülkemizin ilk gıda kompozisyon veri tabanı olarak geliştirilen “TürKomp” yeterli ve dengeli beslenmek isteyenlere rehberlik ediyor. Yeterli ve dengeli beslenebilmek için tüketilen gıdaların hem bileşen hem de kalori açısından içeriğinin bilinmesi gerekiyor.
Bu sayının Usta Kasap konuğu İstanbul Şile’de yaşayan, 23 yaşındaki Şeyma Kınalı… Balıkesir Üniversitesi Laborant ve Veteriner Sağlık Bölümü mezunu olan Kınalı, hem çiftçi, hem kasap, hem veteriner teknikeri İşte Şeyma Kınalı’nın mesleki hikâyesi… “HEM KASAP, HEM ÇİFTÇİ, HEM VETERİNER OLMAK İMKÂNSIZ DEĞİLDİ” “Çiftçilik ve kasaplık ailemin yaptığı işler ve
6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli ve on bir ilimizi etkileyen depremler, ardından yaşanan sel felaketi nedeniyle üzüntümüz dinmiyor. Yaşadığımız doğal afetlerin derin acısını hala yüreğimizde hissediyoruz. Bu vesileyle yaşamını yitiren vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, yakınlarına baş sağlığı ve tedavisi süren yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Yaralarımızı hep birlikte saracağız.
Tüm Türkiye tek yürek doğal afetlerden etkilenen illere yardım için seferber oldu. İş dünyası, sivil toplum örgütleri, eğitim kurumları, federasyonlar, vatandaşlar afet bölgelerine yardım çalışmalarına katkıda bulunuyor. Şenpiliç tarafından ilk andan itibaren Adana, Kadirli ve Gaziantep bölgesindeki Şenpiliç çalışanlarına, eş zamanlı olarak da AFAD ve belediyelerden alınan bilgiler doğrultusunda bölgeye
Türkiye bulunduğu bölge nedeniyle bir deprem ülkesidir ve Türkiye’de yaşayan herkes depreme hazırlıklı olmalıdır. Deprem öncesinde alınacak önlemlerle can ve mal kayıplarının büyük ölçüde önüne geçilebilmektedir. O nedenle deprem öncesi, anı ve sonrası hangi önlemlerin alınması gerektiğini mutlaka bilmek gerekiyor. DEPREM ÖNCESİ ALINMASI GEREKEN YAPISAL ÖNLEMLER Depreme hazırlıklı olmak için