Kadın İstihdamında Beyaz Et Sektörü Fark Yarattı

Emek veren, üreten, dokunduğu her şeye değer katan kadınlara iş hayatında ayrılan alan hala yeterli düzeyde değil. Kadına yönelik istihdamın artırılması için genel olarak sektörler, bireysel olarak firmalar çalışmalar gerçekleştiriyor. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre beyaz et sektörü kadın istihdamı konusunda Türkiye ortalamasının üzerinde yer alıyor. Yıllık 5,5

Okumaya Devam Et

Ramazan Ayında Sağlığınıza Dikkat Edin

İnsanların yeme alışkanlıklarının değiştiği ramazan ayında sağlığı korumak için dikkatli ve özenli davranmak gerekiyor. Yenilen yemeklerden, saatlerine kadar her konuda hassas davranmak oldukça önemli. Bu yüzden bazı püf noktalara dikkat etmek gerekiyor. ÖĞÜNLERİ DEĞİŞTİRİN Vücudun dengesini bozmamak için ramazan ayı boyunca öğünleriniz iki ana bir ara öğün olarak düzenleyebilirsiniz. İftar

Okumaya Devam Et

Yeni Dünyanın Yeni Sorunu Küresel Isınma

İnsan nüfusunun her geçen gün daha da artması, doğal kaynakların tahribatı ve çevre kirliliği gibi sorunlar küresel ısınmayı da beraberinde getirdi. Yeni dünyanın en büyük sorunu olarak görülen küresel ısınmayla ilgili “Ben ne yapabilirim?” diye düşünmeyin. Küçük farkındalıklarla büyük değişiklikler yaratmak mümkün. Küresel ısınma, atmosfere salınan karbondioksit gibi sera etkisi

Okumaya Devam Et

‘Tanınmış Marka’ Belgesi Almaya Hak Kazandık

Türk Patent ve Marka Kurumu, Şenpiliç’in tavuk eti ürünleri bakımından bilinilirliğini dikkate alarak “Tanınmış Marka Belgesi” almasına karar verdi. Söz konusu belge ile şirketimiz önemli bir prestij elde ederken kendisine daha da kapsamlı hukuksal bir koruma sağlamış oldu. Markaların tanınmışlık düzeyleri Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından belirlenen 18 maddelik

Okumaya Devam Et

Erenler Şenpiliç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Fark Yaratıyor

Yaklaşık 1 yıldır tüm dünyayı tehdit eden Covid-19 salgınında başarılı çalışmalara imza atan Erenler Şenpiliç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, pandeminin başlangıcından bu zamana dek çok sayıda temizlik malzemesi üretti. Okulda şimdiye kadar alkol bazlı ve esanslı el dezenfektanı, yüzey dezenfektanı, yüzey temizleyicisi, esanslı ve kıvamlı çamaşır suyu, sıvı sabun,

Okumaya Devam Et

Şenola Tarım’a Helal Uygunluk Belgesi

Helal gıda standartları, bir ürünün çiftlikten tüketicinin masasına gelinceye kadar her aşamasında dini kurallara uygun olarak hazırlanması için gerekli standartlardır. Hayvansal ve bitkisel gıda ürünlerinin hammadde, yardımcı maddeler, bileşenler, işleme yöntemleri, işletme koşulları ve paketlemeye kadar dini kurallara uygun üretim aşamalarını kapsamaktadır. ULUSLARARASI KALİTE KURULUŞLARI DA SERTİFİKASYON YAPIYOR Bir taraftan

Okumaya Devam Et

Adana Kuluçkahane Nisan 2021’de Üretime Başlayacak

İnşaatına 2020 yılının ağustos ayında başlanan Adana Kuluçkahane’nin, bu yılın nisan ayında devreye alınması planlanıyor. Toplam kapalı alanı 16 bin 332 m2 olan tesis tam kapasiteyle devreye girdikten sonra haftalık ortalama 4 milyon 886 bin, yıllık ise ortalama 254 milyon 63 bin civciv üretme kapasitesine ulaşacak. Şenpiliç olarak; biogüvenliği, iş

Okumaya Devam Et