Sebzeli Renkli Tavuk Şiş

Malzemeler Yapılışı Sebzelerimizi öncelikle güzelce yıkayalım. Daha sonra yeşil biberlerimizi ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarıp tavuk etlerine göre gözükebilecek şekilde dikdörtgen olarak keselim. Domateslerimizi 4 parçaya ayıralım. Aynı şekilde kırmızı soğanında kabuğunu soyup 4 e bölelim. Havuçlarımızı çok kalın olmamak şartı ile verev verev keselim. Tavuk şişlerimizde ki etlerin bir kısmını

Okumaya Devam Et

Fırında Soya Soslu Tavuk Kalça

Malzemeler Yapılışı Tavuk kalça etlerini güzelce yıkayıp üzeri bir parmak geçene kadar su koyup güzelce haşlayalım. Çatal batırarak iyice pişip pişmediklerini kontrol edebiliriz. Daha sonra tavuk etlerimizi yağlı fırın kağıdı serili tepsiye yerleştirip her bir kalçanın üzerine 1-2 yemek kaşığı soya sosu gezdirin. Bu fırında nar gibi bir renk almalarını

Okumaya Devam Et

Tavuklu Boncuk Makarna Salatası

Malzemeler Yapılışı Boncuk makarnayı haşlayarak suyunu süzün. Haşlanmış tavuk göğsünü ve haşlanmış havuçları minik minik keserek büyük bir kase içinde diğer tüm malzemeleri de ufak ufak keserek karıştırın. En son yoğurt içine bir miktar mayonez ve zeytinyağı koyup tuz ile tatlandırıp çırparak makarnalı karışımınızın üzerine dökün. Afiyet olsun. Kaynak: Afiyetle.com

Okumaya Devam Et

Mantarlı Kremalı Tavuk

Malzemeler Yapılışı Tavuk filetoları hafifçe tuz ve biber serpip ahşap tokmak ile dövün. Soğan ve sarımsak ince kıyın. Mantarlar temizleyin ve dilimler halinde kesin. Yüksek ateşte bir teflon tavada zeytinyağını ısıtın. Her tarafını 3 dakika olacak şekilde tavuk filetolarını kızartın. Bir tabağa aktarın. 2-3 dakika aynı tavada önce soğanı, ardından

Okumaya Devam Et

Soslu Fırında Tavuk Fileto

Malzemeler Yapılışı 160 °C de fırını ısıtın. Sosumuzu hazırlamak için soğanı ince ince doğrayıp zeytinyağında pembeleştirin. Sebze suyu, doğranmış domates ve mısırı ekleyin. Tuz, karabiber ile 10-15 dakika sosu kaynatın. Ateşten alıp taze kekiği de ilave edin. Tavuk filetolarını yıkayıp ve kurutun. Tuz ve karabiber serpin. Bir tavada biraz zeytinyağı

Okumaya Devam Et

Çıtır Tavuklu Salata

Malzemeler Yapılışı Salatalığı soyup, ince ince dilimleyelim. Bir adet pırasanın yarısını mini minik doğrayın. Marul yapraklarını da doğrayıp domates dilimleri ile karıştırın. Kıyılmış maydanozları serpin. Dilimlenmiş tavuk göğsünü baharatlayıp ızgarada pişirin. Salatayı tuz ,limon suyu ve zeytinyağı ile soslayıp en son ızgara tavuk göğsü etlerinizi yerleştirip servis edin. Afiyet olsun.

Okumaya Devam Et

Tavuklu Mantı

Malzemeler Mantı hamuru için Yapılışı Bir kap içerisinde ev mantısının hamur malzemeleri yoğurulur. Mantı hamurunun kulak memesi yumuşaklığında olması gerekir. Üzerini nemle bir bez ile örtüp yarım saat dinlendirilir. Tavuklu harcımızı hazırlamak için tavuk göğsümüzü önce haşlanır. Sonra tavuk eti rondodan geçirilir. Diğer taraftan soğan çok küçük yemeklik doğranır.1 yemek

Okumaya Devam Et

Kolay Sosisli Pizza

Malzemeler Yapılışı Bayat ekmeğin içini güzelce çıkarın. Streç serili bir yere koyup üzerine de streç kapatıp merdane ile bastırarak düzleyin. Bu pizzanın hamur kısmını oluşturacaktır. Daha sonra mini kareler kesin. Zeytinyağı ve salçayı isteğe göre baharatlar ve tuz ile karıştırıp pizza ekmeklerinin üzerine sürün. Sosisleri ince uzun veya yuvarlak isteğe

Okumaya Devam Et

Portakallı Fırında Tavuk Kızartma

Malzemeler Yapılışı Tavuğumuzu güzelce yıkayıp kurulayalım.İçersini ve dışarısını tuzlayıp içerisine karabiber serpelim. Elma ve portakallarımızı kabuğu ile keselim. 1-2 yemek kaşığı kadar tereyağını ısıtarak eritelim. Havuç ve soğanlarımızı iri iri doğrayıp tuz karabiber ve zeytinyağı ile karıştıralım.Dilerseniz patates dilimleri de ilave edebilirsiniz. Tavuğumuzun içine portakal ve elma dilimleri ,sarımsak dişlerini

Okumaya Devam Et

Soya Soslu Çıtır Tavuk Kanatları

Malzemeler Yapılışı 200 derecede fırınınızı ısıtmaya başlayın. Sığ bir tepsi içine kanatları yıkayıp yerleştirin. Bir kase içine soya sosu, zeytinyağı, sarımsak, tuz, karabiber, kırmızı biber , susamı iyice karıştırın. Kanatların üzerine eşit dağılacak şekilde fırça ile sürün. Tekrar sosun üzerine susam serpin. 40-45 dakika altın-kahverengi renk alana dek tavuk kanatlarını

Okumaya Devam Et