Tavuklu Silor (Mantı)

Malzemeler Yapılışı Öncelikle yufkamızı serip ortadan ikiye kesip yarım yufkaları rulo haline getirelim. Ardından 2-3 cm. uzunluğunda keserek silorlarımızı elde edelim. En minik 10-15 cm. lik borcam için idealdir. Daha kalın silor sevenler içinse 1 yufkayı olduğu gibi rulo yapmaları gereklidir. Yağlı kağıt serili borcamımıza dik bir şekilde silorları yerleştirip

Okumaya Devam Et

Milfoy Kaplı Tavuk Budları

Malzemeler Yapılışı Tavuk bagetlerimizi güzelce yıkayıp su ile haşlayalım. Pişince derisini çıkartıp tuzlayalım. Bu arada milföy hamurlarımızı dondurucudan çıkartıp oda sıcaklığına getirelim. Bagetlerimizi sarabilecek büyüklük kadar oklava yardımı ile genişletelim. Her bageti güzelce milföy hamuruna sarıp yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede nar gibi kızarınca

Okumaya Devam Et

Tavuk Etli Milföy Böreği

Malzemeler Yapılışı Milföy hamurlarımızın üzerine bir bardak kapatıp yan taraflarında bir bıçak yardımı ile çizelim. Geri kalan yan taraflarına yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında pişirelim. Bu arada biraz yağ ile kesmiş olduğumuz tavuk etlerini soteleyelim. Onlar pişince bir kenara alıp mantarları aynı şekilde pişirelim. Havuçları da çubuk çubuk kesip

Okumaya Devam Et

Tavuklu Sebzeli Börek

Malzemeler Yapılışı Patlıcanlarımızı minik minik keselim. Kabakları da yıkayıp aynı şekilde keselim. Biraz yağ ile tavamızda patlıcan ve kabakları kızartalım. Kırmızı biberimizi minik minik keselim. Küp küp kestiğimiz tavuk etimizi yağda tuzla birlikte pişirelim. Tüm malzemeyi karıştırıp soğuyunca milföy yapraklarına paylaştırıp uzun börek şeklinde kapatalım. Yumurta sarısı sürelim. Önceden ısıtılmış

Okumaya Devam Et

Isırganlı Patatesli Yatakta Tavuk Baget

Malzemeler Yapılışı Bir tencerede tereyağı ile sarımsak rendesini hafif soteleyelim. Biraz sıvıyağ ekleyip küp küp kestiğimiz patatesleri yağa atalım. Patatesleri hafif kızartınca yıkayıp temizlediğimiz ısırgan yapraklarını ekleyelim. Yağda ısırgan otunu da öldürüp üzerlerine biraz tuz ve çok az su ilavesi ile kapağını kapatıp pişmeye bırakalım. Az bir miktar su ile

Okumaya Devam Et

Fırında Patatesli Tavuk Baget

Malzemeler Yapılışı Fırınımızı önceden 180 derecede ısıtalım. Bir borcam içerisine alüminyum kağıt yerleştirelim. Büyük bir kap içerisine yıkadığımız tavuk bagetlerini koyalım. Üzerine jülyen doğranmış soğanlar, sarımsak dişleri, çekirdeklerini çıkartıp kestiğimiz biberleri, kabuklu veya kabuksuz elma dilimi şeklinde doğradığımız patatesleri ilave edelim. Hepsinin üzerine limon suyu ile zeytinyağını gezdirip baharatlarımız ile

Okumaya Devam Et

Soya Soslu Ballı Kızarmış Tavuk Bagetler

Malzemeler Yapılışı Tavuk bagetlerimizi kişi sayısına göre belirleyip yıkayalım. Sonra borcam içerisine yerleştirip bir baget üzerine iki yemek kaşığı soya sosu 1 yemek kaşığı bal gibi bir miktar ile hepsini soya sosu ve bal ile harmanlayalım. 180 derecede önceden ısıttığımız fırına verelim. Havuç garnitürlerimiz için havuçlarımızı verev şeklinde kesip bir

Okumaya Devam Et

Pastırmalı Ispanaklı Tavuk Göğsü Dolması

Malzemeler Yapılışı İki adet tavuk göğsünü inceltmek için ortadan ikiye keserek kelebek gibi açın. Sonra güzelce dövün. Biraz tuz ve karabiber serpin. 3 adet pastırmayı dikey tavuk filetosunu da yatay üst üste koyun. Artı şekli gibi olsun. İnce ince yarım soğanı kesin. Taze ıspanak yapraklarını yıkayıp doğrayın. Mantarları aynı şekilde

Okumaya Devam Et

Tavuklu Pırasalı Börek

Malzemeler Yapılışı Havuç ve kabağımızı rendeleyelim. Tavuk göğsümüzü haşlayıp. Sonra minik minik liflerine ayıralım. Pırasayı çok küçük parçalar şeklinde keselim. Sarımsak dişlerini rendeleyelim. Tuz ve karabiber ilave ederek tüm sebzeleri iyice ölünceye kadar sıvıyağ ile soteleyelim. Bir adet yufkamıza hazırlamış olduğumuz sostan gezdirip yuvarlak kısımlarını içe doğru katlayarak kare elde

Okumaya Devam Et

Pratik Baharatlı Tavuk Şiş

Malzemeler Yapılışı Öncelikle yapışmaz tava içerisine sıvıyağımızı döküp ısıtalım. Daha sonra tavuk şişlerimizi sıralayıp önlü arkalı pişirmeye başlayalım. Etler beyazlaşıp pişmeye başlayınca baharatlarımızı serpip önlü arkalı ters çevirip her iki tarafını da güzelce kızartalım. Pilav ve salata ile sıcak olarak servis edelim. Afiyet olsun. Kaynak: Afiyetle.com

Okumaya Devam Et