Soslu Lavaşlı Tavuk Dürüm

Malzemeler Yapılışı Birkaç dakika zeytinyağı ile bir tavada şeritler halinde kestiğiniz tavukları her iki tarafı da çıtır olacak şekilde soteleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Bir kap içerisin de domatesleri dilimleyin. Aynı şekilde avakadoları dilimleyin. Kasenin içine peyniri de rendeleyin. Mayonezli sarımsak sosunu hazırlamak için bir kasede tüm malzemeleri karıştırın.

Okumaya Devam Et

Fırında Kabaklı Tavuk

Malzemeler Yapılışı Tüm sebzeleri yıkayıp doğrayın. Havuçları rendeleyin. Tavada yağı ısıtın. Öncelikle kabak dilimleri, havuç, dövülmüş sarımsakları ekleyip biraz yumuşatın. Sonra taze soğan ve maydanozları ekleyip ocağın altını kapatın. Tavuk etlerini de kesip tavada beyaz renk alana dek pişirin. Fırın kabınızın içine tavuk ve sebzeleri karıştırıp döşeyin, üzerine çırptığınız yumurtalı

Okumaya Devam Et

Körili Nefis Tavuk Yemeği

Malzemeler Yapılışı Biraz limon suyu ve sirke ile tavuk etlerinizi güzelce yıkar gibi ovun. Küçük parçalar halinde kesin. Biraz sarımsak tozu, tuz, ,karabiberi , 1-2 yemek kaşığı köriyle birlikte ile tatlandırın. Dileyen iyi bir marine için 50 ml. kadar bira ekleyip bir kaç saat veya bir gece buzdolabında bekletmesi daha

Okumaya Devam Et

Çin Usulü Wok Tavada Erişteli Tavuk Yemeği

Malzemeler Yapılışı Kapaklı derin bir kapta veya tencerede, erişteleri koyup, yaklaşık 1 litre kaynar suyu dökün. Kapakla kapatın ve 2 dakika bekleyin. Bir kevgir veya büyük süzgeç ile süzüp, soğuk su ile durulayın ve süzülmesini bekleyin. Sonra erişteleri yemeğe uygun bir uzunlukta parçalar halinde mutfak makası ile kesin. Wok veya

Okumaya Devam Et

Susamlı Tavuklu Tost

Malzemeler Yapılışı Tavuk göğsünü bir tencerede haşladıktan sonra küçük küçük doğrayın. Doğranmış tavuk etlerini tavaya alıp zeytinyağı ile birlikte tuz ve karabiberi ilave edin ve yaklaşık 5 dakika kadar soteleyin. Bir kap içine alarak yumurta sarılarını ve kekiği ilave ederek karışımı blenderla püre haline getirin. Tost ekmeklerinin kenarlarını keserek alın,

Okumaya Devam Et

Baharatlı Tavuk Şinitzel

Malzemeler Yapılışı Öncelikle tavuk göğsü etlerimizi keserek bir tanesinden iki tane ince fileto elde edelip oklava ile döverek inceltin. Dilerseniz fileto halinde alıp orada dövdürebilirsiniz. Bir tava içinde sıvı ayçiçek yağını kızdıralım. Bu arada 3 servis tabağına ayrı ayrı unu ,galeta ununu ve yumurtamızı koyalım. Yumurtamızı çatalla çırpıp içerisine ezilmiş

Okumaya Devam Et

Kızarmış Tavuk Çubukları

Malzemeler Yapılışı Tavuk göğüslerimizi çubuk şeklinde güzelce keselim. Daha sonra unumuza tuz ve baharatlarımızı ilave edip karıştıralım. Çubuk şeklindeki tavuk etlerimizi önce baharatlı una sonra yumurtaya bulayalım. En son üzerlerini susamlayıp kızgın yağda kızartalım. Sıcak olarak servis edelim. Afiyet olsun. Kaynak: Afiyetle.com

Okumaya Devam Et

Tavuk Göğsü Tatlısı

Malzemeler Yapılışı Öncelikle tavuğumuzu güzelce haşlayalım. Elimizle liflerine ayıralım. Tencere içerisinde bir litre sütümüzü koyalım. Unumuzu ,nişastamızı ve pirinç ununu bir kase içinde azıcık su ile boza kıvamına getirelim.Sonra çırparak sütümüze ilave edelim. Ateşimizi yakıp çırpalım. Hafif koyulaşmaya başladığı anda ateşi kapatalım. Tavuk liflerimize önce sütlü karışımdan bir miktar koyup

Okumaya Devam Et

Ballı Portakal Soslu Tavuk

Malzemeler Yapılışı Öncelikle tereyağını tavada eritelim. Tavuk göğsü etlerimizi küp küp kesip ilave edelim.5 dk soteleyip 1 portakalın suyunun yarısını ekleyelim. Tavuk etleri güzelce pişince isteğe göre bal ekleyip kalan portakal suyunu da ekleyip pişirmeye devam edelim. Tavuk etlerimiz güzelce pişip bal rengi gibi olunca ateşten alıp sıcak servis yapalım.

Okumaya Devam Et

Tavuklu Karnıyarık

Malzemeler Yapılışı Öncelikle patlıcanlarımızı yıkayıp sapın yanındaki yeşil yapraklarını keselim. Tuzlu su içerisinde yarım saat tutarak acısını alalım. Sonra havlu kağıt ile kurulayalım. Alacalı olarak soyalım. Bir tava içerisinde bir miktar sıvıyağı kızdırıp biberler ve patlıcanları güzelce kızartalım. Yağ sıçramamasına dikkat ediniz. Tavuk göğsü etimizi güzelce minik küpler halinde keselim.

Okumaya Devam Et