Güveçte Fırınlanmış Mantarlı Tavuk Yemeği

Malzemeler Yapılışı Tavuk filotalarını kıymık kıymık kesin. Mantarları da yıkayıp aynı şekilde kesin. Soğanları halka halka kesin. 2 yemek kaşığı yağ ile tavayı ısıtın. Tavada yağ ile soğanı birkaç kez karıştırın (orta, ısı) Soğanlar yumuşayıp pembeleşince tuz ekleyin. Mantar ve tavuğu da ekleyip 5-8 dakika daha kavurun. Yarım çay kaşığı

Okumaya Devam Et

Sebzeli Tavuk

Malzemeler Yapılışı Soğanı fare diş şeklinde ince ince doğrayın. Havucu, patlıcanı ve patatesi küp küp doğrayın. Sarımsakları da iki parça olarak kesin. Tencereye tereyağını koyun. Salçayı ekleyerek karıştırın. Doğradığınız malzemeleri tencerede kızdırdığınız yağa atarak karıştırın. Üzerine sıcak su dükün. Ardından kuşbaşı doğranmış tavuğu ekleyin. Biberleri doğrayarak tencereye atın ve karıştırın.

Okumaya Devam Et

Baharatlı Fırında Tavuk Şiş

Malzemeler Yapılışı Bir kapta, sarımsak tozu, hindistan cevizi,karanfil,tarçın,zencefil, bal ve zeytinyağını karıştırın. Küpler halinde tavukları kesin ve sosa ekleyin. Plastik örtü ile örtün ve 4 ila 12 saat buzdolabında soğutun. Soğuk su altında pişirme sırasında yananmayı önlemek için ahşap şişleri durulayın. Şişe marine edilmiş tavuk parçalarını geçirin. Az yağlanmış bir

Okumaya Devam Et

Soya Soslu Fırında Tavuk Butları

Malzemeler Yapılışı Tavuk butlarını tepsiye yerleştirip kemiğe doğru kesip içlerini açalım. Baharatlarımızı içine serpelim. Sonra üst taraflarını çevirip üzerlerine soya sosu sirke zeytinyağı sarımsak ve soğan karışımı sosumuzu döküp bir iki saat dolapta marine edelim. Önceden ısıtılmış fırında 220 derecede 20 dakika pişirelim. Maydanoz serperek servis edebiliriz. Afiyet olsun. Kaynak: Afiyetle.com

Okumaya Devam Et

Kağıtta Tavuk But

Malzemeler Yapılışı Hafif yumuşattığınız tereyağı ile tavuk budunu iyice sıvayarak üzerine tuz ve karabiber serpip elinizle her tarafına yedirin. Tavuk budunu paketleyebilecek boyutlarda bir yağlı kağıdı sıvı yağ ile yağlayarak budu içine yerleştirin, üzerine ince ince kıyılmış sarımsakları, anason, çubuk tarçın ve ince bir limon dilimini koyun. Yağlı kağıdı paket

Okumaya Devam Et

Tavuk ve Hindi Eti Terbiye Sosu

Malzemeler Yapılışı Terbiye sosu için verilen malzemelerin hepsi bir güzel harmanlanır. Tavuk filetoları veya şişlik etler hazırlanan bu sos ile bulanıp küçük bir tepsiye serilir artan malzemeler üstüne gezdirilerek dökülür ve yayılır. Üzeri bir kapak ile kapatılarak buzdolabında en az 2 saat dinlendirilir. Akşamdan yapılıp bekletilirse daha iyi olur. Afiyet

Okumaya Devam Et

Fırında Limonlu Tavuk Göğsü

Malzemeler Yapılışı Tavuk göğüslerini yıkayıp durulayın. Kağıt havlu üzerini silin. Döverek inceltip kesin. Bir saklama kabına yerleştirin. Üzerlerine limon suyu ve zeytin yağı ve limon dilimlerini koyun. En son baharat karışımını da serpip kapağını kapatıp çalkalayın. Yarım saat bekletmeniz yeterli olacaktır. Sonra bir borcama tavuk etlerini limonlarla birlikte yerleştirin. Tavuk

Okumaya Devam Et

Bezelyeli Tavuk Göğsü

Malzemeler Yapılışı Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayın. Soğanı zeytinyağında pembeleştirmeye başlayın. İçine bir adet havucu rendeleyin. Sonra bezelyeleri ilave edin. Onlar pişerken bir tarafta küp kestiğiniz tavukları una bulayıp bezelyelerin içine dökün. Başka bir yerde sos için tavuk suyu ile biraz un ve mısır nişastası sos kıvamına getirilir. Koyulaşınca pişen tavukların

Okumaya Devam Et

Soya Soslu Tavuk Göğsü

Malzemeler Yapılışı 200 derecede fırını ısıtın. Bir tava içinde 3 yemek kaşığı yağ ile ikiye enlemesine ayırdığınız tavuk göğüs etlerini her iki tarafını hafif ateşe gösterin. Sonra tuz ve karabiber ile fırında 10-12 dk. pişirin. Bir yandan pırasaları yıkayıp dilimleyin. Zeytinyağı kekik ve biraz su ile pişirip soya sosu ilave

Okumaya Devam Et

Kızarmış Baget Tavuklar

Malzemeler Yapılışı Geniş bir kap içinde un ile baharatları karıştırın. Tavuk etlerini hazırlamak için büyük bir açılıp kapanabilir plastik torbaya , Yumurta ve sütü çırpın. Yumurta karışımına tavuk parçalarını batırıp, sonra torbaya yerleştirin. Her tarafları bulanana dek torba içinde çalkalayın. Büyük bir tavada, ısısı orta-yüksek ateşte yağı yarım cm yükseklikte

Okumaya Devam Et