Tavuklu Karnıyarık

Malzemeler Sosu İçin Yapılışı Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda bekletin. Sonra yıkayıp kurulayın ve sıvı yağda kızartın. Soğanları ve sarımsağı ince ince doğrayıp tereyağında döndürün. Üzerine tavuk etlerini ilave edip rengi dönene kadar kavurun. Sonra ince ince doğradığınız sivri biberleri ve domatesleri ilave edip kavurmaya devam edin. Son olarak salçayı,

Okumaya Devam Et

Tavuklu Sultan Kebabı

Malzemeler Başamel sos için Yapılışı Bir sos tenceresinde beşamel sosunu hazırlayın. Tereyağı ve unu kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından yavaşça sütü ekleyin ve bu esnada çırpmaya devam edin. Kaynama noktasına geldiğinde altını kısın ve ara ara karıştırarak pişirin. Koyulaşmaya başladığında tuz ve karabiberi ilave edin ve ocağın altını kapatın. Ayrı

Okumaya Devam Et