Fırında Kaşarlı Kremalı Tavuk

Malzemeler Yapılışı Tuz, karabiber ve sarımsağı krema ile birlikte çırpın. Tavuk göğsü etlerini bir borcama yerleştirip üzerlerine kremalı sosu gezdirin. 45 dk. 180 derece fırında pişirin. En son çıkarmaya yakın üzerlerine kaşar peyniri koyup kaşarı da eritip servis yapın. Afiyet olsun. Kaynak: Afiyetle.com

Okumaya Devam Et

Soya Soslu Tavuk Şiş

Malzemeler Yapılışı Tavuk göğsü etimizi uzun şeritler halinde keselim. Sonra soya sosu, yağ ve karabiberi çırpıp tavuk etlerimizi bu sosa bulayalım. Tavuk etlerimize çubuklar geçirip tavuk şişlerimizi hazırlama işlemimizi bitirelim. Yağlı kağıt serili tepside 180 derecede 35 dk. pişirelim. Arzu ederseniz bir tavada sıvıyağ döküp kızartabilirsiniz. Afiyet olsun. Kaynak: Afiyetle.com

Okumaya Devam Et

Tavuklu Bulgur Pilavı

Malzemeler Yapılışı Tavuk göğsü etimizi küçük küçük keselim. Tavada öncelikle yemeklik doğradığımız soğanları yağda kavuralım. Sonra tavuk etlerimizi ilave edip kavurma işlemine devam edelim. Tavuk etleri suyunu çekince kırmızı biberimiz de ekleyelim. Bir yandan da yeşil soğan, maydanoz ve dereotu ince ince kıyalım. Bulgurumuzu ilave edip 3-4 dk. yağda etlerle

Okumaya Devam Et

Tavuklu Ananaslı Yeşil Salata

Malzemeler Yapılışı Öncelikle tavuğunuzu biraz su ile haşlayabilir veya tavada yağ ile pişirebilirsiniz. Diğer tarafta, iceberg salatayı bol suyla güzelce yıkayıp iri bir şekilde doğrayın. Ananasınızı küpler halinde dilimleyin veya konserve olarak da tercih edebilirsiniz. Derin bir salata kâsesine iceberg marul yapraklarını yerleştirin. Üzerine de, pişirdiğiniz ve kestiğiniz tavuk etini,

Okumaya Devam Et

Tavuklu Sandviç

Malzemeler Yapılışı Kereviz sapı ve yeşil soğanı dilimleyin. Büyük bir tencerede tavuğu sebzelerle birlikte bir taşım kaynatın. Kaynayınca ısıyı azaltın ve tavuğu yaklaşık 45 dakika kadar pişirin. Daha sonra tavuğumuzun kemiğini çatal ve bıçak yardımı ile çıkarıp küçük parçalara ayıralım. Doğranmış kereviz, yeşil soğan ve yarıya kesilmiş üzüm tanelerini tavuk

Okumaya Devam Et

Yeşil Zeytinli Kremalı Tavuk Baget

Malzemeler Yapılışı Konserve domates küplerini bir kaba boşaltın dilerseniz taze domates dilimi de kullanabilirsiniz. İnce ince soğanı doğrayın. Yeşil biberi halka halka kesip sarımsak dişlerini ezin. Orta ateşte tereyağını bir tavada eritin. Tavaya tavuk bagetleri de yerleştirip arkalı önlü her taraflarını kahverengi olana dek kızartın. Tavuk bagetleri ayrı bir yere

Okumaya Devam Et

Yeşil Soslu Baharatlı Tavuk

Malzemeler Yapılışı 2 adet tavuk göğsünü fileto olacak şekilde kesin. Tavuk filetoları biber ve tuz ile tatlandırın. Tavada zeytinyağı birkaç damla damlatarak 3-4 dakika kadar filetolar bronz bir renk alana dek pişirin. Fakat etin kurumasına da izin vermeyin. Bu arada sosu hazırlayın. Blendıra bir demet maydanoz, bir diş sarımsak, yarım

Okumaya Devam Et

Tavuk Lengi

Malzemeler Yapılışı Soğanlar rendelenip bir tülbent yardımı ile iyice suyu sıkılarak acı suyu çıkartılır. Ceviz ile suyu alınmış soğanlar eklenir. Bir çay kaşığı tuz ve karabiber ile tatlandırılır. İçerisine bir iki yemek kaşığı erik marmelatı karıştırılır. Daha sonra bir tava içinde iki üç yemek kaşığı sıvıyağda tavuğun levengisi yani doldurmak

Okumaya Devam Et

Közlenmiş Biberli Kremalı Tavuk

Malzemeler Yapılışı Öncelikle tavuk göğüs etlerimizi inceltip fileto haline getirelim. Dilerseniz biraz dövebilirsiniz. Arkalı önlü tuz ve karabiber ile tatlandırıp 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile bir tavada kızartalım. Közlenmiş biberleri minik minik keselim. Tavuk etlerimizi de küp küp kesip içine zeytin dilimleri ,közlenmiş kırmızı biber ve en son yarım paket

Okumaya Devam Et

Egzotik Portakallı Tavuk

Malzemeler Yapılışı Tavuk göğüs etlerimizi önce keserek fileto haline getirelim .Gerekirse döverek yumuşatalım. 5 dakika boyunca tavuk etlerinin her iki tarafını da hafifçe yağlanmış tavada sote edin. Daha sonra iri parçalar halinde kesin. İnce jülyen olarak kestiğiniz soğanı ve portakal dilimlerini tavuk etlerine ekleyin. Doğranmış ve ezilmiş sarımsak, tuz ve

Okumaya Devam Et