Tavuklu Sebzeli Pilav

Malzemeler Yapılışı Öncelikle tavuğumuzu 4-5 bardak su ile haşlayalım. Pirincimizi 10 dk. tuzlu suda bekletelim. Yapışma olmaması için yıkayarak nişastalı suyunu iyice akıtalım. Pilav tenceremizin içine bir parça tereyağı ve sıvıyağ koyup ısıtalım. Daha sonra süzdüğümüz pirinçlerimizi ekleyip 5-7 dk. kadar yağda çevirelim. Kabak ve havuçlarımızı çok minik parçalara doğrayalım

Okumaya Devam Et

Pratik Tavuk Güveç

Malzemeler Yapılışı Patatesleri yıkayıp soyun ve parçalara bölün. Tavuk etlerini küp küp kesip yağda kavurmaya başlayın. Sonra patatesler ,soğan ,sarımsaklar ve biber ile birlikte soteleyin. Güveç kabına veya tepsiye ,borcama koyup üzerine 100 ml. su ile tavuk suyu küpü atıp üzerini kapatıp 50 dk. pişirin. Afiyet olsun. Kaynak: Afiyetle.com

Okumaya Devam Et

Tavuk Cheeseburger

Malzemeler Yapılışı Tavuk eti ile birlikte soğan ve maydanoz kıyma makinesinden geçirilir. Bu karışım içine kekik, tuz, karabiber ve 1 yemek kaşığı worcestershire sosu yada soya sosu ile karıştırılır. Yoğurulur. Tava içinde sıvıyağ ısıtılıp sosu için kesilmiş soğan sotelenmeye başlanır. Hardal eklenir. En son su ile nişastada katılıp sos karıştırılıp

Okumaya Devam Et

Kremalı Tavuk Dolması

Malzemeler Yapılışı 5 dk. kadar sıvıyağda yemeklik doğradığınız soğanları soteleyin. Pirinç, az bir miktar su ve baharatları ekleyip pişmeye bırakın. En son kıyılmış maydanoz ekleyip ateşten alın. Ayrı bir yerde benmari usulu bir kap içinde krema ile yumurta sarısını çırparak sos haline getirin. Tavuğun dışını önce tereyağı ile sonra da

Okumaya Devam Et

Kremalı Sebzeli Fırında Tavuk

Malzemeler Yapılışı Sıvıyağ ilave ettiğiniz bir tava içine kestiğiniz tavuk etlerini koyun. Üzerine soğan ve halka halka doğradığınız pırasanın beyaz kısmını ilave edin. Aynı şekilde havuç ve mantarları da koyup baharat ile tatlandırın. 5-10 dk. hepsini soteleyip bir borcam içine döküp üzerini iki kat alüminyum kağıt ile sıkıca kapatın. 200

Okumaya Devam Et

Mantarlı Tavuk

Malzemeler Yapılışı Tavuk göğüs etini ikiye kesip hafif dövüp inceltelim. Sonra zeytinyağı hardal ve baharatlarla sıvıyalım.40 dk. boyunca bu şekilde bekleterek marine edelim. Sıvıyağ eklediğimiz bir tavada üzerini alüminyum folyo ile kapatarak pişirelim. Mantarlarımızı yıkayıp temizleyip limonlu suya atalım. Daha sonra bir tencere içine gene yarım limonu suyu sıkıp mantarları

Okumaya Devam Et

Marine Edilmiş Tavuk Bagetler

Malzemeler Yapılışı Bir poşet içine yıkayıp kuruladığınız tavuk bagetler ile diğer tüm malzemeleri koyup sallayarak iyice karışmalarını sağlayın. Bir gece boyunca bu şekilde buzdolabın da marine olmalarını bekleyin. Ertesi gün fırında önce 250 derecede 10-15 dk. daha sonra 200 derecede tavuk bagetleri pişirin. Afiyet olsun. Kaynak: Afiyetle.com

Okumaya Devam Et

Tavuklu Kral Kumpiri

Malzemeler Yapılışı Patateslerimizi yıkayıp kurulayıp içi yağlanmış alüminyum folyo ile saralım. 190 derecede önceden ısıtılmış fırında 1 saat pişirin. Fırından çıkartın. Biraz yağda pastırma ve sarımsağı soteleyin. Ayrı bir yerde de parça parça kestiğiniz tavuk etlerini karabiber, pul biber ,kekik, tuz ve sıvıyağ ile pişirin. Patateslerin ortasını yarıp tereyağı ile

Okumaya Devam Et

Tavuk Köftesi

Malzemeler Yapılışı Tavuk göğsünü rondodan geçirip kıyma haline getirin. Havucu ince ince rendeleyin. Ekmek dilimlerini biraz su ile ıslatın. Çok ince doğradığınız kırmızı biberleri ,havuç rendesi, rendelenmiş soğan , baharatlar ve yumurta ile karıştırıp yoğurun. Buzdolabında yarım saat bekletin. Köfte harcından yuvarlak şekilde köfteler oluşturup kızartın ve salata ile servis

Okumaya Devam Et