Tavuklu Karnıyarık

Malzemeler Sosu İçin Yapılışı Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda bekletin. Sonra yıkayıp kurulayın ve sıvı yağda kızartın. Soğanları ve sarımsağı ince ince doğrayıp tereyağında döndürün. Üzerine tavuk etlerini ilave edip rengi dönene kadar kavurun. Sonra ince ince doğradığınız sivri biberleri ve domatesleri ilave edip kavurmaya devam edin. Son olarak salçayı,

Okumaya Devam Et

Tavuklu Sultan Kebabı

Malzemeler Başamel sos için Yapılışı Bir sos tenceresinde beşamel sosunu hazırlayın. Tereyağı ve unu kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından yavaşça sütü ekleyin ve bu esnada çırpmaya devam edin. Kaynama noktasına geldiğinde altını kısın ve ara ara karıştırarak pişirin. Koyulaşmaya başladığında tuz ve karabiberi ilave edin ve ocağın altını kapatın. Ayrı

Okumaya Devam Et

Besin Değerleri

Besin oranı yüksek, lezzetli ve yağ oranı düşük yiyeceklerle beslenmek isteyen herkes öğünlerinde, genellikle piliç çeşitlerine yer veriyor. Piliç eti, en çok tüketilen et türlerinden biri…   Çünkü piliç; kalori, sodyum, kolesterol gibi zararlı maddeleri içermeyen, tam tersine az yağlı protein, demir, bol miktarda vitamin ve ayrıca riboflavin, niasin, fosfor,

Okumaya Devam Et

Aile Beslenmesi

Sağlıklı yemek, “sıkıcı veya lezzetsiz yemek” demek değildir. Sağlıklı beslenmeyi, öğünlerde çeşitliliği sağlayarak sıkıcı olmaktan çıkarmak mümkün. Beslenme uzmanlarına göre, öğünlerin 1/3’ü piliç gibi yağsız proteinden, kalan 2/3’ü ise sebze, meyve ve tahıldan oluşmalı. Her öğünde, yanında bir miktar tahıl, sebze veya meyveyle birlikte piliç, hindi, balık, bakliyat gibi yağsız

Okumaya Devam Et

Pişirirken

Pişirirken Genel anlamda protein değeri yüksek olan besinler bakterilerin üremesi için çok daha uygun yiyecekler olarak tanımlanmaktadır. Bu nedenle protein değeri yüksek tavuk etinin de bakteri üretmesi açısından riskli olduğunu unutmamak gerekir. Dolayısıyla saklama koşullarına dikkat edildiği gibi pişirme koşullarına da dikkat etmek çok önemlidir. Tencerede, ızgarada, fırında veya tercihiniz

Okumaya Devam Et

Pilice Lezzet Katmak

Pilici pişirmeden önce, pişirme esnasında veya piştikten sonra değişik çeşnilerle ve yöntemlerle lezzetlendirmek, etin tadını ve dokusunu son derece zenginleştirecektir. Tavuk haşlanırken içine 1 diş sarımsağı soymadan atmak, tavuğun lezzetini çok daha farklı yapar.  Tavuk fırından çıktı… Eğer hemen yenmeyecekse fırından çıktığı anda folyo kağıdına sıkıca sarmak, tavuğun yumuşacık kalması

Okumaya Devam Et