Patatesli Tavuklu Tuzlu Kek

Malzemeler Yapılışı Öncelikle, patates püresini hazırlamak için patatesleri soyup, tuzlu suda pişirin. Kenara alıp süzün. Püre haline getirin. Biraz yağ içinde soğanları soteleyin. Bir kap içinde yumurtaları kırın, püreyi katın, , zerdeçal, soğanı ekleyin maydanoz, havuç ve tavuk etleriyle, en son tuzu karıştırın. Karışımı Silikon bir kek kalıbına döküp 160

Okumaya Devam Et

Fırında Patatesli Tavuk Budu

Malzemeler Yapılışı Tavuk budlarını yıkayıp su ve limonsuyu ile yaptığınız sosta 1 saat bekletin. Bu arada, sosu için, biberiye, sarımsak, tuz, karabiber ile küçük bir kase de çırpılır. Daha sonra tavuk butlarını su ile yıkayıp fırın kağıdı serili tepsiye güzelce yerleştirin. Bir fırça ile tavuk butlarına yağlı sos sürülür. Patatesler

Okumaya Devam Et

Avokadolu Tavuklu Yeşil Salata

Malzemeler Yapılışı Avokadoyu kabuğunu soyup kesip limon suyu ile karıştırın. Tavukları küp küp parçalara ayırıp yapışmaz bir tavada suyunu çekene dek tuzlayıp pişirin. Büyük bir kase içinde peynirleri de kesin , kekik ekleyin, nane ve maydanoz yıkayıp doğrayın. Tavuk, domates, zeytin, marul ve soğan ile avokado küplerini ilave edip salatanın

Okumaya Devam Et

Kuru Fasülye İle Fırında Kızarmış Tavuk

Malzemeler Yapılışı Bir fırın tepsisine kuru fasulyeleri konserve ise suyunu süzerek yerleştirin. Tavuk etlerini yıkayıp iri kesip yağ ile bir tavada hafifçe kahverengileştirin. Tavuk etlerini de fasulye ile birlikte yerleştirin, limon dilimlerini üzerlerine sıralayın. Zeytin dilimleri, doğranmış sosis ve sarımsak rendesini de serpin. Tuz, biber ve rezene tohumu ile tatlandırıp

Okumaya Devam Et

Tereyağı İle Fırınlanmış Tavuk Göğsü

Malzemeler Yapılışı Bir kap içerisinde tereyağı, rendelenmiş sarımsak, kekik, kimyon, tuz ve karabiber krema haline getirilir. Tereyağı ile iyice tavuk etlerimizi güzelce yağlayıp fırın kabına yerleştirelim. Fırının tabanına pişirme sırasında buhar oluşturmak için su ile dolu ısıya dayanıklı bir borcam koyun. 30-40 dakika ya da tavuk etleri iyice kızarana kadar

Okumaya Devam Et

Tavuklu Mantarlı Üçgen Milföy Börek

Malzemeler Yapılışı Tavuk etlerimizi küp küp kesip yağda tuz ile soteleyip pişirelim. Mantarları aynı şekilde pişirelim. Mantarlar ve isteğe göre beyaz peynir ile tavuk etlerini milföy yapraklarına paylaştırıp üçgen şeklinde köşelerini birleştirelim. Yağlı kağıt serili tepsimize yerleştirelim. Yumurta sarısı sürelim. Önceden ısıtılmış fırında üzerleri altın sarısı renk alınca fırından çıkartıp

Okumaya Devam Et

Fırında Soya Soslu Ballı Tavuk Kanatları

Malzemeler Yapılışı Kanatları güzelce yıkayıp bıçak ile biraz ayırın. Bütün malzemeleri büyük bir kap içerisinde koyup tavuklarla birlikte karıştırın. Marinenin olabilmesi için 3 saat buzdolabında bekletin. 200 derecedeki önceden ısıtılmış fırında üzerine folyo ile örterek 30-35 dk. pişirin. Eğer gerekli ise tavuk kanatlarını alt üst ederek pişirin. Afiyet olsun. Kaynak: Afiyetle.com

Okumaya Devam Et

Maydanozlu Pratik Tavuk Göğsü Pane

Malzemeler Yapılışı Tavuk etlerini ortasından incelmeleri için yanlamasına kesip döverek inceltin. Karabiber serpin. Bir kase içine parmesan peynirini rendeleyin. Maydanozları doğrayıp parmesan ile karıştırın. Ayrı bir kapta, çatal ile yumurtayı çırpın. Ocağın üzerinde derin bir tavada yağı ısıtın. Öncelikle parmesan-maydanoz karışımına tavuk etlerini bulayıp ve daha sonra yumurtaya batırıp yağda

Okumaya Devam Et

Tavuklu Milföy Böreği

Malzemeler Yapılışı Tavuk göğsünü isteğe göre doğrayıp isteğe göre eklediğiniz baharatlarla yağda soteleyin. Daha sonra bir kap içerisinde kıyılmış maydanoz ve peynir ezmesi ile güzelce karıştırın. Dolaptan çıkarıp bir müddet dinlendirdiğiniz milföy hamurlarına harçta isteğe göre doldurup dikdörtgen şeklinde kapatıp yumurta sarısı sürüp 150 derece ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun.

Okumaya Devam Et