Dengeli Beslenmenin Adresi“TÜRKOMP”

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Politikalar ve Araştırmalar Genel Müdürlüğü (TAGEM), TÜBİTAK MAM ve Sağlık Bakanlığı iş birliğinde ülkemizin ilk gıda kompozisyon veri tabanı olarak geliştirilen “TürKomp” yeterli ve dengeli beslenmek isteyenlere rehberlik ediyor. Yeterli ve dengeli beslenebilmek için tüketilen gıdaların hem bileşen hem de kalori açısından içeriğinin bilinmesi gerekiyor.

Okumaya Devam Et

Hem “Usta Kasap”, Hem Çiftçi, Hem Veteriner Hekim

Bu sayının Usta Kasap konuğu İstanbul Şile’de yaşayan, 23 yaşındaki Şeyma Kınalı… Balıkesir Üniversitesi Laborant ve Veteriner Sağlık Bölümü mezunu olan Kınalı, hem çiftçi, hem kasap, hem veteriner teknikeri İşte Şeyma Kınalı’nın mesleki hikâyesi… “HEM KASAP, HEM ÇİFTÇİ, HEM VETERİNER OLMAK İMKÂNSIZ DEĞİLDİ” “Çiftçilik ve kasaplık ailemin yaptığı işler ve

Okumaya Devam Et

Çıtır Tavuk Nugget

Malzemeler Yapılışı Tavuk göğsü etimizi önce kesip ikiye ayırıp inceltip dövelim. Daha sonra istediğimiz şekilde keselim. 3 adet çukur tabak çıkaralım. Birincisine unu ikincisine çırpılmış yumurta ve üçüncüsüne de rondadan geçirdiğimiz mısır cipsini koyalım. Tavuk etlerimizi önce una sonra yumurtaya sonrada mısır cipsimize bulayıp yağda kızartalım. Afiyet olsun.

Okumaya Devam Et

Avokadolu Tavuklu Lavaş

Malzemeler Tavuk etlerini şeritler halinde keserek bir tavada az bir yağ ile pişirelim ve bir tabağa alalım. Aynı tavada önce pastırmayı sonra doğranmış domatesleri kişniş ile soteleyin. Mısır ve pişmiş tavuk etiyle karıştırın. Peynir ve avokadoyu da ekleyip arzu ettiğiniz bir sosu veya mayonezi de koyup karıştırın. Lavaş ekmeklerini ısıtarak

Okumaya Devam Et

Ananaslı Tavuk

Malzemeler Yapılışı Tavukları küpler halinde kesip soya sosunda yarım saat dinlendirelim. Bu arada sarımsak ve soğanları keselim. Ananasları küpler halinde keselim. Bir tavada pirinci yağ ile soteleyelim. Tavukları nişasta ile karıştıralım. Tava içine sarımsak soğan ve ananasları katalım. Tavukları da ilave edip bir iki çevirip hindistan cevizi sütünü ekleyip pişmeye

Okumaya Devam Et

Fırında Limonlu Tavuk

Malzemeler Yapılışı Tavuğu yıkayıp tuzlayın. İçine defne yaprağı ve limon dilimleri koyup üzerine tereyağı parçaları yapıştırın. Tepsi içine yerleştirin. Yanına sarımsak dişleri patates dilimleri ve havuçlardan serpiştirin. Bir miktar su koyup tavuğu 200 derecedeki fırına verin. Afiyet olsun. Kaynak: Afiyetle.com

Okumaya Devam Et

Fırında Bütün Tavuk

Malzemeler Yapılışı Tavuğun her tarafını baharatlar ile sıvayın. Tuzu da unutmayın. Taze limon suyunu da sıkıp işlemi bitirin. Bu şekilde yaklaşık bir saat buzdolabında bekletin. Daha sonra yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirip üzerine tereyağı parçaları ile kapatın. Sonra üzerine folyo kapatmadan 190 derecede pişirin. Pişmeye yakın 5-6 dk. kala brokoli

Okumaya Devam Et

Zencefil Soslu Fırında Tavuk Kanatları

Malzemeler Yapılışı Yumurta ve sütü bir torba içinde çırpın. Tuz ve karabiberi unu ekleyin. Tavuk kanatlarını içine koyarak bu karışıma bulayıp 15dk. tutun. Önceden ısıtılmış fırında fırın kağıdı üzerine koyup üzerine yağ döküp her iki tarafını da kızartın. Bu arada bir kapta sirkeyi ,sarımsak tozu, zencefil tozu ve acı sosu

Okumaya Devam Et

Kerevizli Tavuklu Salata

Malzemeler Yapılışı Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Dilim dilim kesin. Aynı şekilde tavuk etlerini haşlayıp çubuk çubuk kesin. Kerevizi rendeleyin. Elmayı da aynı şekilde patates gibi yarım daire doğrayın. Tüm malzemeleri bir kaba alıp baharatlar ve mayonez hardalla birlikte harmanlayın. Üzerine yumurtalar ile süsleyip servis edin. Afiyet olsun. Kaynak: Afiyetle.com

Okumaya Devam Et

Güveçte Fırınlanmış Mantarlı Tavuk Yemeği

Malzemeler Yapılışı Tavuk filotalarını kıymık kıymık kesin. Mantarları da yıkayıp aynı şekilde kesin. Soğanları halka halka kesin. 2 yemek kaşığı yağ ile tavayı ısıtın. Tavada yağ ile soğanı birkaç kez karıştırın (orta, ısı) Soğanlar yumuşayıp pembeleşince tuz ekleyin. Mantar ve tavuğu da ekleyip 5-8 dakika daha kavurun. Yarım çay kaşığı

Okumaya Devam Et