Tavuklu Acem Pilavı

Malzemeler: 2 adet Şenpiliç Piliç Bonfile 2 su bardağı pirinç 3 su bardağı su 1 adet soğan 3 yemek kaşığı tereyağı ½ su bardağı kabuksuz iç badem 1 adet havuç Tuz Karabiber Yapılışı: Soğanlarınızı ve tavuklarınızı küp küp doğrayın. Havuçlarınızı da julyen doğrayın Bir tencerede soğan, pirinç, havuç ve bademlerinizi

Tavuklu Kirde Kebabı

Malzemeler: 2 adet Şenpiliç Izgara Tava 2 adet yumurta 1 su bardağı un 1 su bardağı süt 3 yemek kaşığı yoğurt 2 adet domates 1 adet soğan 3 yemek kaşığı zeytinyağı Karabiber Tuz Yapılışı: Krep hamuru için; yumurta, süt ve unu bir karıştırma kabında çırpın. Tuz ilave edin. Krep tavasını

Tavuk Kebabı

Malzemeler: 2 adet Şenpiliç Izgara Tava  1 adet soğan 1-2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı yoğurt 1,5 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı zeytinyağı ¼ bağ maydanoz 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı toz biber Karabiber Tuz Yapılışı: Sarımsağı ince doğrayın. Bir tavaya tereyağı ekleyin. Yağ ısınınca sarımsağı soteleyin.

Tavuklu Keşkek

Malzemeler: 600 gr Şenpiliç Izgara Tava 2 su bardağı aşurelik buğday 1 su bardağı nohut Tuz Sosu için: 2 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı pul biber 1,5 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 yemek kaşığı salça 1 tatlı kaşığı kimyon Yapılışı: Buğdaylarınızı bol suda iyice yıkayın. Bir tencerenin içerisine

Tavuklu Patates Dolması

Malzemeler: 2 adet Şenpiliç Izgara Tava 1 adet soğan 1 adet kırmızı kapya biber 1 adet yeşil biber 2 adet büyük boy patates 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 2 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı pul biber Yapılışı: Patateslerinizi bol suda haşlayın. Bu sırada tavuklarınızı,

Tavuklu Süt Kebabı

Malzemeler: 3 adet Şenpiliç Izgara Tava 10-15 adet arpacık soğan 2 adet yeşil biber 5-6 adet cherry domates 1 lt süt 3-4 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı toz tarçın 1,5 çay kaşığı tuz Yapılışı: Bir tencere tarçın ve sütü iyice karıştırın. Tavuklarınızı küpler halinde doğrayıp hazırladığınız tarçınlı sütün içerisinde haşlayın.

Teriyaki Soslu Bonfile

(Yaklaşık 1kg tavuk için) Malzemeler 1 kg piliç lokum bonfile 1 yemek kaşığı toz tatlı biber 3 yemek kaşığı soya sos 2 diş ince doğranmış sarımsak 3 yemek kaşığı esmer şeker 1 tatlı kaşığı soğan tozu ½ su bardağı zeytinyağı Yapılışı Tüm malzemeyi bir karıştırma kabında karıştırın. Marinasyon için kilitli

Kişniş & Limon Soslu Tavuk

(Yaklaşık 1kg tavuk için) Malzemeler 1 kg ızgara tava ½ su bardağı zeytinyağı 2 diş inci doğranmış sarımsak 1 yemek kaşığı toz kişniş 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi 1 tatlı kaşığı toz biber 1 tatlı kaşığı soğan tozu Yapılışı Tüm malzemeyi bir karıştırma kabında karıştırın. Marinasyon için kilitli torbaya

Hawaii Soslu Tavuk

(Yaklaşık 1kg tavuk için) Malzemeler 1 kg ızgara tava ½ su bardağı zeytinyağı 4 yemek kaşığı soya sos 1 limonun suyu 1 yemek kaşığı toz sarımsak 1 yemek kaşığı soğan tozu 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber Tuz Yapılışı Tüm malzemeyi bir karıştırma kabında karıştırın. Marinasyon için kilitli torbaya koyarak

Tatlı Baharatlı Pirzola

(Yaklaşık 1kg tavuk için) Malzemeler 1 kg derili pirzola ½ su bardağı zeytinyağı 4 yemek kaşığı soya sosu 2 yemek kaşığı domates sosu 1 yemek kaşığı bal 1 yemek kaşığı limon suyu 1 tatlı kaşığı toz şeker Karabiber Tuz Yapılışı Tüm malzemeyi bir karıştırma kabında karıştırın. Marinasyon için kilitli torbaya

İtalyan Soslu Bonfile

(Yaklaşık 1kg tavuk için) Malzemeler 1 kg piliç lokum  bonfile ½ su bardağı zeytinyağı 2 yemek kaşığı kuru biberiye 2 yemek kaşığı kuru fesleğen 1 yemek kaşığı kuru kekik 1 yemek kaşığı toz sarımsak 1 yemek kaşığı toz soğan Tuz Yapılışı Tüm malzemeyi bir karıştırma kabında karıştırın. Marinasyon için kilitli

Fajita Soslu Kanat

(Yaklaşık 1kg tavuk için) Malzemeler 1 kg kanat incik ½ su bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı fajita baharatı 1 yemek kaşığı pul biber 1 yemek kaşığı soğan tozu 2 diş ince doğranmış sarımsak 1 tatlı kaşığı esmer şeker 1 çay kaşığı toz kişniş Tuz Yapılışı Tüm malzemeyi bir karıştırma kabında

Ballı & Hardal Soslu Kanat

(Yaklaşık 1kg tavuk için) Malzemeler 1 kg kanat ½ su bardağı zeytinyağı 2 yemek kaşığı bal 2 yemek kaşığı hardal 2 diş ince doğranmış sarımsak Tuz Karabiber Yapılışı Tüm malzemeyi bir karıştırma kabında karıştırın. Marinasyon için kilitli torbaya koyarak buzdolabında 3-4 saat bekletin.

Çıtır Tavuk Nugget

Malzemeler Yapılışı Tavuk göğsü etimizi önce kesip ikiye ayırıp inceltip dövelim. Daha sonra istediğimiz şekilde keselim. 3 adet çukur tabak çıkaralım. Birincisine unu ikincisine çırpılmış yumurta ve üçüncüsüne de rondadan geçirdiğimiz mısır cipsini koyalım. Tavuk etlerimizi önce una sonra yumurtaya sonrada mısır cipsimize bulayıp yağda kızartalım. Afiyet olsun.

Avokadolu Tavuklu Lavaş

Malzemeler Tavuk etlerini şeritler halinde keserek bir tavada az bir yağ ile pişirelim ve bir tabağa alalım. Aynı tavada önce pastırmayı sonra doğranmış domatesleri kişniş ile soteleyin. Mısır ve pişmiş tavuk etiyle karıştırın. Peynir ve avokadoyu da ekleyip arzu ettiğiniz bir sosu veya mayonezi de koyup karıştırın. Lavaş ekmeklerini ısıtarak

Ananaslı Tavuk

Malzemeler Yapılışı Tavukları küpler halinde kesip soya sosunda yarım saat dinlendirelim. Bu arada sarımsak ve soğanları keselim. Ananasları küpler halinde keselim. Bir tavada pirinci yağ ile soteleyelim. Tavukları nişasta ile karıştıralım. Tava içine sarımsak soğan ve ananasları katalım. Tavukları da ilave edip bir iki çevirip hindistan cevizi sütünü ekleyip pişmeye

Fırında Limonlu Tavuk

Malzemeler Yapılışı Tavuğu yıkayıp tuzlayın. İçine defne yaprağı ve limon dilimleri koyup üzerine tereyağı parçaları yapıştırın. Tepsi içine yerleştirin. Yanına sarımsak dişleri patates dilimleri ve havuçlardan serpiştirin. Bir miktar su koyup tavuğu 200 derecedeki fırına verin. Afiyet olsun. Kaynak: Afiyetle.com

Fırında Bütün Tavuk

Malzemeler Yapılışı Tavuğun her tarafını baharatlar ile sıvayın. Tuzu da unutmayın. Taze limon suyunu da sıkıp işlemi bitirin. Bu şekilde yaklaşık bir saat buzdolabında bekletin. Daha sonra yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirip üzerine tereyağı parçaları ile kapatın. Sonra üzerine folyo kapatmadan 190 derecede pişirin. Pişmeye yakın 5-6 dk. kala brokoli

Zencefil Soslu Fırında Tavuk Kanatları

Malzemeler Yapılışı Yumurta ve sütü bir torba içinde çırpın. Tuz ve karabiberi unu ekleyin. Tavuk kanatlarını içine koyarak bu karışıma bulayıp 15dk. tutun. Önceden ısıtılmış fırında fırın kağıdı üzerine koyup üzerine yağ döküp her iki tarafını da kızartın. Bu arada bir kapta sirkeyi ,sarımsak tozu, zencefil tozu ve acı sosu

Kerevizli Tavuklu Salata

Malzemeler Yapılışı Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Dilim dilim kesin. Aynı şekilde tavuk etlerini haşlayıp çubuk çubuk kesin. Kerevizi rendeleyin. Elmayı da aynı şekilde patates gibi yarım daire doğrayın. Tüm malzemeleri bir kaba alıp baharatlar ve mayonez hardalla birlikte harmanlayın. Üzerine yumurtalar ile süsleyip servis edin. Afiyet olsun. Kaynak: Afiyetle.com

Güveçte Fırınlanmış Mantarlı Tavuk Yemeği

Malzemeler Yapılışı Tavuk filotalarını kıymık kıymık kesin. Mantarları da yıkayıp aynı şekilde kesin. Soğanları halka halka kesin. 2 yemek kaşığı yağ ile tavayı ısıtın. Tavada yağ ile soğanı birkaç kez karıştırın (orta, ısı) Soğanlar yumuşayıp pembeleşince tuz ekleyin. Mantar ve tavuğu da ekleyip 5-8 dakika daha kavurun. Yarım çay kaşığı

Sebzeli Tavuk

Malzemeler Yapılışı Soğanı fare diş şeklinde ince ince doğrayın. Havucu, patlıcanı ve patatesi küp küp doğrayın. Sarımsakları da iki parça olarak kesin. Tencereye tereyağını koyun. Salçayı ekleyerek karıştırın. Doğradığınız malzemeleri tencerede kızdırdığınız yağa atarak karıştırın. Üzerine sıcak su dükün. Ardından kuşbaşı doğranmış tavuğu ekleyin. Biberleri doğrayarak tencereye atın ve karıştırın.

Baharatlı Fırında Tavuk Şiş

Malzemeler Yapılışı Bir kapta, sarımsak tozu, hindistan cevizi,karanfil,tarçın,zencefil, bal ve zeytinyağını karıştırın. Küpler halinde tavukları kesin ve sosa ekleyin. Plastik örtü ile örtün ve 4 ila 12 saat buzdolabında soğutun. Soğuk su altında pişirme sırasında yananmayı önlemek için ahşap şişleri durulayın. Şişe marine edilmiş tavuk parçalarını geçirin. Az yağlanmış bir

Soya Soslu Fırında Tavuk Butları

Malzemeler Yapılışı Tavuk butlarını tepsiye yerleştirip kemiğe doğru kesip içlerini açalım. Baharatlarımızı içine serpelim. Sonra üst taraflarını çevirip üzerlerine soya sosu sirke zeytinyağı sarımsak ve soğan karışımı sosumuzu döküp bir iki saat dolapta marine edelim. Önceden ısıtılmış fırında 220 derecede 20 dakika pişirelim. Maydanoz serperek servis edebiliriz. Afiyet olsun. Kaynak: Afiyetle.com

Kağıtta Tavuk But

Malzemeler Yapılışı Hafif yumuşattığınız tereyağı ile tavuk budunu iyice sıvayarak üzerine tuz ve karabiber serpip elinizle her tarafına yedirin. Tavuk budunu paketleyebilecek boyutlarda bir yağlı kağıdı sıvı yağ ile yağlayarak budu içine yerleştirin, üzerine ince ince kıyılmış sarımsakları, anason, çubuk tarçın ve ince bir limon dilimini koyun. Yağlı kağıdı paket

Tavuk ve Hindi Eti Terbiye Sosu

Malzemeler Yapılışı Terbiye sosu için verilen malzemelerin hepsi bir güzel harmanlanır. Tavuk filetoları veya şişlik etler hazırlanan bu sos ile bulanıp küçük bir tepsiye serilir artan malzemeler üstüne gezdirilerek dökülür ve yayılır. Üzeri bir kapak ile kapatılarak buzdolabında en az 2 saat dinlendirilir. Akşamdan yapılıp bekletilirse daha iyi olur. Afiyet

Fırında Limonlu Tavuk Göğsü

Malzemeler Yapılışı Tavuk göğüslerini yıkayıp durulayın. Kağıt havlu üzerini silin. Döverek inceltip kesin. Bir saklama kabına yerleştirin. Üzerlerine limon suyu ve zeytin yağı ve limon dilimlerini koyun. En son baharat karışımını da serpip kapağını kapatıp çalkalayın. Yarım saat bekletmeniz yeterli olacaktır. Sonra bir borcama tavuk etlerini limonlarla birlikte yerleştirin. Tavuk

Bezelyeli Tavuk Göğsü

Malzemeler Yapılışı Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayın. Soğanı zeytinyağında pembeleştirmeye başlayın. İçine bir adet havucu rendeleyin. Sonra bezelyeleri ilave edin. Onlar pişerken bir tarafta küp kestiğiniz tavukları una bulayıp bezelyelerin içine dökün. Başka bir yerde sos için tavuk suyu ile biraz un ve mısır nişastası sos kıvamına getirilir. Koyulaşınca pişen tavukların

Soya Soslu Tavuk Göğsü

Malzemeler Yapılışı 200 derecede fırını ısıtın. Bir tava içinde 3 yemek kaşığı yağ ile ikiye enlemesine ayırdığınız tavuk göğüs etlerini her iki tarafını hafif ateşe gösterin. Sonra tuz ve karabiber ile fırında 10-12 dk. pişirin. Bir yandan pırasaları yıkayıp dilimleyin. Zeytinyağı kekik ve biraz su ile pişirip soya sosu ilave

Kızarmış Baget Tavuklar

Malzemeler Yapılışı Geniş bir kap içinde un ile baharatları karıştırın. Tavuk etlerini hazırlamak için büyük bir açılıp kapanabilir plastik torbaya , Yumurta ve sütü çırpın. Yumurta karışımına tavuk parçalarını batırıp, sonra torbaya yerleştirin. Her tarafları bulanana dek torba içinde çalkalayın. Büyük bir tavada, ısısı orta-yüksek ateşte yağı yarım cm yükseklikte

Patatesli Tavuklu Tuzlu Kek

Malzemeler Yapılışı Öncelikle, patates püresini hazırlamak için patatesleri soyup, tuzlu suda pişirin. Kenara alıp süzün. Püre haline getirin. Biraz yağ içinde soğanları soteleyin. Bir kap içinde yumurtaları kırın, püreyi katın, , zerdeçal, soğanı ekleyin maydanoz, havuç ve tavuk etleriyle, en son tuzu karıştırın. Karışımı Silikon bir kek kalıbına döküp 160

Fırında Patatesli Tavuk Budu

Malzemeler Yapılışı Tavuk budlarını yıkayıp su ve limonsuyu ile yaptığınız sosta 1 saat bekletin. Bu arada, sosu için, biberiye, sarımsak, tuz, karabiber ile küçük bir kase de çırpılır. Daha sonra tavuk butlarını su ile yıkayıp fırın kağıdı serili tepsiye güzelce yerleştirin. Bir fırça ile tavuk butlarına yağlı sos sürülür. Patatesler

Kabaklı Tavuk Top Köfte

Malzemeler Yapılışı Tüm malzemeyi güzelce karıştırın ve ceviz büyüklüğünde toplar haline getirin. Ekmek kırıntılarına bulayıp altın sarısı renk alana dek kızartın. Afiyet olsun.

Avokadolu Tavuklu Yeşil Salata

Malzemeler Yapılışı Avokadoyu kabuğunu soyup kesip limon suyu ile karıştırın. Tavukları küp küp parçalara ayırıp yapışmaz bir tavada suyunu çekene dek tuzlayıp pişirin. Büyük bir kase içinde peynirleri de kesin , kekik ekleyin, nane ve maydanoz yıkayıp doğrayın. Tavuk, domates, zeytin, marul ve soğan ile avokado küplerini ilave edip salatanın

Kuru Fasülye İle Fırında Kızarmış Tavuk

Malzemeler Yapılışı Bir fırın tepsisine kuru fasulyeleri konserve ise suyunu süzerek yerleştirin. Tavuk etlerini yıkayıp iri kesip yağ ile bir tavada hafifçe kahverengileştirin. Tavuk etlerini de fasulye ile birlikte yerleştirin, limon dilimlerini üzerlerine sıralayın. Zeytin dilimleri, doğranmış sosis ve sarımsak rendesini de serpin. Tuz, biber ve rezene tohumu ile tatlandırıp

Tereyağı İle Fırınlanmış Tavuk Göğsü

Malzemeler Yapılışı Bir kap içerisinde tereyağı, rendelenmiş sarımsak, kekik, kimyon, tuz ve karabiber krema haline getirilir. Tereyağı ile iyice tavuk etlerimizi güzelce yağlayıp fırın kabına yerleştirelim. Fırının tabanına pişirme sırasında buhar oluşturmak için su ile dolu ısıya dayanıklı bir borcam koyun. 30-40 dakika ya da tavuk etleri iyice kızarana kadar

Tavuklu Mantarlı Üçgen Milföy Börek

Malzemeler Yapılışı Tavuk etlerimizi küp küp kesip yağda tuz ile soteleyip pişirelim. Mantarları aynı şekilde pişirelim. Mantarlar ve isteğe göre beyaz peynir ile tavuk etlerini milföy yapraklarına paylaştırıp üçgen şeklinde köşelerini birleştirelim. Yağlı kağıt serili tepsimize yerleştirelim. Yumurta sarısı sürelim. Önceden ısıtılmış fırında üzerleri altın sarısı renk alınca fırından çıkartıp

Fırında Soya Soslu Ballı Tavuk Kanatları

Malzemeler Yapılışı Kanatları güzelce yıkayıp bıçak ile biraz ayırın. Bütün malzemeleri büyük bir kap içerisinde koyup tavuklarla birlikte karıştırın. Marinenin olabilmesi için 3 saat buzdolabında bekletin. 200 derecedeki önceden ısıtılmış fırında üzerine folyo ile örterek 30-35 dk. pişirin. Eğer gerekli ise tavuk kanatlarını alt üst ederek pişirin. Afiyet olsun. Kaynak: Afiyetle.com

Maydanozlu Pratik Tavuk Göğsü Pane

Malzemeler Yapılışı Tavuk etlerini ortasından incelmeleri için yanlamasına kesip döverek inceltin. Karabiber serpin. Bir kase içine parmesan peynirini rendeleyin. Maydanozları doğrayıp parmesan ile karıştırın. Ayrı bir kapta, çatal ile yumurtayı çırpın. Ocağın üzerinde derin bir tavada yağı ısıtın. Öncelikle parmesan-maydanoz karışımına tavuk etlerini bulayıp ve daha sonra yumurtaya batırıp yağda

Tavuklu Milföy Böreği

Malzemeler Yapılışı Tavuk göğsünü isteğe göre doğrayıp isteğe göre eklediğiniz baharatlarla yağda soteleyin. Daha sonra bir kap içerisinde kıyılmış maydanoz ve peynir ezmesi ile güzelce karıştırın. Dolaptan çıkarıp bir müddet dinlendirdiğiniz milföy hamurlarına harçta isteğe göre doldurup dikdörtgen şeklinde kapatıp yumurta sarısı sürüp 150 derece ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun.

Soslu Lavaşlı Tavuk Dürüm

Malzemeler Yapılışı Birkaç dakika zeytinyağı ile bir tavada şeritler halinde kestiğiniz tavukları her iki tarafı da çıtır olacak şekilde soteleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Bir kap içerisin de domatesleri dilimleyin. Aynı şekilde avakadoları dilimleyin. Kasenin içine peyniri de rendeleyin. Mayonezli sarımsak sosunu hazırlamak için bir kasede tüm malzemeleri karıştırın.

Fırında Kabaklı Tavuk

Malzemeler Yapılışı Tüm sebzeleri yıkayıp doğrayın. Havuçları rendeleyin. Tavada yağı ısıtın. Öncelikle kabak dilimleri, havuç, dövülmüş sarımsakları ekleyip biraz yumuşatın. Sonra taze soğan ve maydanozları ekleyip ocağın altını kapatın. Tavuk etlerini de kesip tavada beyaz renk alana dek pişirin. Fırın kabınızın içine tavuk ve sebzeleri karıştırıp döşeyin, üzerine çırptığınız yumurtalı

Körili Nefis Tavuk Yemeği

Malzemeler Yapılışı Biraz limon suyu ve sirke ile tavuk etlerinizi güzelce yıkar gibi ovun. Küçük parçalar halinde kesin. Biraz sarımsak tozu, tuz, ,karabiberi , 1-2 yemek kaşığı köriyle birlikte ile tatlandırın. Dileyen iyi bir marine için 50 ml. kadar bira ekleyip bir kaç saat veya bir gece buzdolabında bekletmesi daha

Çin Usulü Wok Tavada Erişteli Tavuk Yemeği

Malzemeler Yapılışı Kapaklı derin bir kapta veya tencerede, erişteleri koyup, yaklaşık 1 litre kaynar suyu dökün. Kapakla kapatın ve 2 dakika bekleyin. Bir kevgir veya büyük süzgeç ile süzüp, soğuk su ile durulayın ve süzülmesini bekleyin. Sonra erişteleri yemeğe uygun bir uzunlukta parçalar halinde mutfak makası ile kesin. Wok veya

Susamlı Tavuklu Tost

Malzemeler Yapılışı Tavuk göğsünü bir tencerede haşladıktan sonra küçük küçük doğrayın. Doğranmış tavuk etlerini tavaya alıp zeytinyağı ile birlikte tuz ve karabiberi ilave edin ve yaklaşık 5 dakika kadar soteleyin. Bir kap içine alarak yumurta sarılarını ve kekiği ilave ederek karışımı blenderla püre haline getirin. Tost ekmeklerinin kenarlarını keserek alın,

Baharatlı Tavuk Şinitzel

Malzemeler Yapılışı Öncelikle tavuk göğsü etlerimizi keserek bir tanesinden iki tane ince fileto elde edelip oklava ile döverek inceltin. Dilerseniz fileto halinde alıp orada dövdürebilirsiniz. Bir tava içinde sıvı ayçiçek yağını kızdıralım. Bu arada 3 servis tabağına ayrı ayrı unu ,galeta ununu ve yumurtamızı koyalım. Yumurtamızı çatalla çırpıp içerisine ezilmiş

Kızarmış Tavuk Çubukları

Malzemeler Yapılışı Tavuk göğüslerimizi çubuk şeklinde güzelce keselim. Daha sonra unumuza tuz ve baharatlarımızı ilave edip karıştıralım. Çubuk şeklindeki tavuk etlerimizi önce baharatlı una sonra yumurtaya bulayalım. En son üzerlerini susamlayıp kızgın yağda kızartalım. Sıcak olarak servis edelim. Afiyet olsun. Kaynak: Afiyetle.com

Tavuk Göğsü Tatlısı

Malzemeler Yapılışı Öncelikle tavuğumuzu güzelce haşlayalım. Elimizle liflerine ayıralım. Tencere içerisinde bir litre sütümüzü koyalım. Unumuzu ,nişastamızı ve pirinç ununu bir kase içinde azıcık su ile boza kıvamına getirelim.Sonra çırparak sütümüze ilave edelim. Ateşimizi yakıp çırpalım. Hafif koyulaşmaya başladığı anda ateşi kapatalım. Tavuk liflerimize önce sütlü karışımdan bir miktar koyup

Ballı Portakal Soslu Tavuk

Malzemeler Yapılışı Öncelikle tereyağını tavada eritelim. Tavuk göğsü etlerimizi küp küp kesip ilave edelim.5 dk soteleyip 1 portakalın suyunun yarısını ekleyelim. Tavuk etleri güzelce pişince isteğe göre bal ekleyip kalan portakal suyunu da ekleyip pişirmeye devam edelim. Tavuk etlerimiz güzelce pişip bal rengi gibi olunca ateşten alıp sıcak servis yapalım.

Tavuklu Karnıyarık

Malzemeler Yapılışı Öncelikle patlıcanlarımızı yıkayıp sapın yanındaki yeşil yapraklarını keselim. Tuzlu su içerisinde yarım saat tutarak acısını alalım. Sonra havlu kağıt ile kurulayalım. Alacalı olarak soyalım. Bir tava içerisinde bir miktar sıvıyağı kızdırıp biberler ve patlıcanları güzelce kızartalım. Yağ sıçramamasına dikkat ediniz. Tavuk göğsü etimizi güzelce minik küpler halinde keselim.

Tavuklu Silor (Mantı)

Malzemeler Yapılışı Öncelikle yufkamızı serip ortadan ikiye kesip yarım yufkaları rulo haline getirelim. Ardından 2-3 cm. uzunluğunda keserek silorlarımızı elde edelim. En minik 10-15 cm. lik borcam için idealdir. Daha kalın silor sevenler içinse 1 yufkayı olduğu gibi rulo yapmaları gereklidir. Yağlı kağıt serili borcamımıza dik bir şekilde silorları yerleştirip

Milfoy Kaplı Tavuk Budları

Malzemeler Yapılışı Tavuk bagetlerimizi güzelce yıkayıp su ile haşlayalım. Pişince derisini çıkartıp tuzlayalım. Bu arada milföy hamurlarımızı dondurucudan çıkartıp oda sıcaklığına getirelim. Bagetlerimizi sarabilecek büyüklük kadar oklava yardımı ile genişletelim. Her bageti güzelce milföy hamuruna sarıp yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede nar gibi kızarınca

Tavuk Etli Milföy Böreği

Malzemeler Yapılışı Milföy hamurlarımızın üzerine bir bardak kapatıp yan taraflarında bir bıçak yardımı ile çizelim. Geri kalan yan taraflarına yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında pişirelim. Bu arada biraz yağ ile kesmiş olduğumuz tavuk etlerini soteleyelim. Onlar pişince bir kenara alıp mantarları aynı şekilde pişirelim. Havuçları da çubuk çubuk kesip

Tavuklu Sebzeli Börek

Malzemeler Yapılışı Patlıcanlarımızı minik minik keselim. Kabakları da yıkayıp aynı şekilde keselim. Biraz yağ ile tavamızda patlıcan ve kabakları kızartalım. Kırmızı biberimizi minik minik keselim. Küp küp kestiğimiz tavuk etimizi yağda tuzla birlikte pişirelim. Tüm malzemeyi karıştırıp soğuyunca milföy yapraklarına paylaştırıp uzun börek şeklinde kapatalım. Yumurta sarısı sürelim. Önceden ısıtılmış

Isırganlı Patatesli Yatakta Tavuk Baget

Malzemeler Yapılışı Bir tencerede tereyağı ile sarımsak rendesini hafif soteleyelim. Biraz sıvıyağ ekleyip küp küp kestiğimiz patatesleri yağa atalım. Patatesleri hafif kızartınca yıkayıp temizlediğimiz ısırgan yapraklarını ekleyelim. Yağda ısırgan otunu da öldürüp üzerlerine biraz tuz ve çok az su ilavesi ile kapağını kapatıp pişmeye bırakalım. Az bir miktar su ile

Fırında Patatesli Tavuk Baget

Malzemeler Yapılışı Fırınımızı önceden 180 derecede ısıtalım. Bir borcam içerisine alüminyum kağıt yerleştirelim. Büyük bir kap içerisine yıkadığımız tavuk bagetlerini koyalım. Üzerine jülyen doğranmış soğanlar, sarımsak dişleri, çekirdeklerini çıkartıp kestiğimiz biberleri, kabuklu veya kabuksuz elma dilimi şeklinde doğradığımız patatesleri ilave edelim. Hepsinin üzerine limon suyu ile zeytinyağını gezdirip baharatlarımız ile

Soya Soslu Ballı Kızarmış Tavuk Bagetler

Malzemeler Yapılışı Tavuk bagetlerimizi kişi sayısına göre belirleyip yıkayalım. Sonra borcam içerisine yerleştirip bir baget üzerine iki yemek kaşığı soya sosu 1 yemek kaşığı bal gibi bir miktar ile hepsini soya sosu ve bal ile harmanlayalım. 180 derecede önceden ısıttığımız fırına verelim. Havuç garnitürlerimiz için havuçlarımızı verev şeklinde kesip bir

Pastırmalı Ispanaklı Tavuk Göğsü Dolması

Malzemeler Yapılışı İki adet tavuk göğsünü inceltmek için ortadan ikiye keserek kelebek gibi açın. Sonra güzelce dövün. Biraz tuz ve karabiber serpin. 3 adet pastırmayı dikey tavuk filetosunu da yatay üst üste koyun. Artı şekli gibi olsun. İnce ince yarım soğanı kesin. Taze ıspanak yapraklarını yıkayıp doğrayın. Mantarları aynı şekilde

Tavuklu Pırasalı Börek

Malzemeler Yapılışı Havuç ve kabağımızı rendeleyelim. Tavuk göğsümüzü haşlayıp. Sonra minik minik liflerine ayıralım. Pırasayı çok küçük parçalar şeklinde keselim. Sarımsak dişlerini rendeleyelim. Tuz ve karabiber ilave ederek tüm sebzeleri iyice ölünceye kadar sıvıyağ ile soteleyelim. Bir adet yufkamıza hazırlamış olduğumuz sostan gezdirip yuvarlak kısımlarını içe doğru katlayarak kare elde

Pratik Baharatlı Tavuk Şiş

Malzemeler Yapılışı Öncelikle yapışmaz tava içerisine sıvıyağımızı döküp ısıtalım. Daha sonra tavuk şişlerimizi sıralayıp önlü arkalı pişirmeye başlayalım. Etler beyazlaşıp pişmeye başlayınca baharatlarımızı serpip önlü arkalı ters çevirip her iki tarafını da güzelce kızartalım. Pilav ve salata ile sıcak olarak servis edelim. Afiyet olsun. Kaynak: Afiyetle.com

Sebzeli Renkli Tavuk Şiş

Malzemeler Yapılışı Sebzelerimizi öncelikle güzelce yıkayalım. Daha sonra yeşil biberlerimizi ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarıp tavuk etlerine göre gözükebilecek şekilde dikdörtgen olarak keselim. Domateslerimizi 4 parçaya ayıralım. Aynı şekilde kırmızı soğanında kabuğunu soyup 4 e bölelim. Havuçlarımızı çok kalın olmamak şartı ile verev verev keselim. Tavuk şişlerimizde ki etlerin bir kısmını

Fırında Soya Soslu Tavuk Kalça

Malzemeler Yapılışı Tavuk kalça etlerini güzelce yıkayıp üzeri bir parmak geçene kadar su koyup güzelce haşlayalım. Çatal batırarak iyice pişip pişmediklerini kontrol edebiliriz. Daha sonra tavuk etlerimizi yağlı fırın kağıdı serili tepsiye yerleştirip her bir kalçanın üzerine 1-2 yemek kaşığı soya sosu gezdirin. Bu fırında nar gibi bir renk almalarını

Tavuklu Boncuk Makarna Salatası

Malzemeler Yapılışı Boncuk makarnayı haşlayarak suyunu süzün. Haşlanmış tavuk göğsünü ve haşlanmış havuçları minik minik keserek büyük bir kase içinde diğer tüm malzemeleri de ufak ufak keserek karıştırın. En son yoğurt içine bir miktar mayonez ve zeytinyağı koyup tuz ile tatlandırıp çırparak makarnalı karışımınızın üzerine dökün. Afiyet olsun. Kaynak: Afiyetle.com

Mantarlı Kremalı Tavuk

Malzemeler Yapılışı Tavuk filetoları hafifçe tuz ve biber serpip ahşap tokmak ile dövün. Soğan ve sarımsak ince kıyın. Mantarlar temizleyin ve dilimler halinde kesin. Yüksek ateşte bir teflon tavada zeytinyağını ısıtın. Her tarafını 3 dakika olacak şekilde tavuk filetolarını kızartın. Bir tabağa aktarın. 2-3 dakika aynı tavada önce soğanı, ardından

Soslu Fırında Tavuk Fileto

Malzemeler Yapılışı 160 °C de fırını ısıtın. Sosumuzu hazırlamak için soğanı ince ince doğrayıp zeytinyağında pembeleştirin. Sebze suyu, doğranmış domates ve mısırı ekleyin. Tuz, karabiber ile 10-15 dakika sosu kaynatın. Ateşten alıp taze kekiği de ilave edin. Tavuk filetolarını yıkayıp ve kurutun. Tuz ve karabiber serpin. Bir tavada biraz zeytinyağı

Çıtır Tavuklu Salata

Malzemeler Yapılışı Salatalığı soyup, ince ince dilimleyelim. Bir adet pırasanın yarısını mini minik doğrayın. Marul yapraklarını da doğrayıp domates dilimleri ile karıştırın. Kıyılmış maydanozları serpin. Dilimlenmiş tavuk göğsünü baharatlayıp ızgarada pişirin. Salatayı tuz ,limon suyu ve zeytinyağı ile soslayıp en son ızgara tavuk göğsü etlerinizi yerleştirip servis edin. Afiyet olsun.

Tavuklu Mantı

Malzemeler Mantı hamuru için Yapılışı Bir kap içerisinde ev mantısının hamur malzemeleri yoğurulur. Mantı hamurunun kulak memesi yumuşaklığında olması gerekir. Üzerini nemle bir bez ile örtüp yarım saat dinlendirilir. Tavuklu harcımızı hazırlamak için tavuk göğsümüzü önce haşlanır. Sonra tavuk eti rondodan geçirilir. Diğer taraftan soğan çok küçük yemeklik doğranır.1 yemek

Kolay Sosisli Pizza

Malzemeler Yapılışı Bayat ekmeğin içini güzelce çıkarın. Streç serili bir yere koyup üzerine de streç kapatıp merdane ile bastırarak düzleyin. Bu pizzanın hamur kısmını oluşturacaktır. Daha sonra mini kareler kesin. Zeytinyağı ve salçayı isteğe göre baharatlar ve tuz ile karıştırıp pizza ekmeklerinin üzerine sürün. Sosisleri ince uzun veya yuvarlak isteğe

Portakallı Fırında Tavuk Kızartma

Malzemeler Yapılışı Tavuğumuzu güzelce yıkayıp kurulayalım.İçersini ve dışarısını tuzlayıp içerisine karabiber serpelim. Elma ve portakallarımızı kabuğu ile keselim. 1-2 yemek kaşığı kadar tereyağını ısıtarak eritelim. Havuç ve soğanlarımızı iri iri doğrayıp tuz karabiber ve zeytinyağı ile karıştıralım.Dilerseniz patates dilimleri de ilave edebilirsiniz. Tavuğumuzun içine portakal ve elma dilimleri ,sarımsak dişlerini

Soya Soslu Çıtır Tavuk Kanatları

Malzemeler Yapılışı 200 derecede fırınınızı ısıtmaya başlayın. Sığ bir tepsi içine kanatları yıkayıp yerleştirin. Bir kase içine soya sosu, zeytinyağı, sarımsak, tuz, karabiber, kırmızı biber , susamı iyice karıştırın. Kanatların üzerine eşit dağılacak şekilde fırça ile sürün. Tekrar sosun üzerine susam serpin. 40-45 dakika altın-kahverengi renk alana dek tavuk kanatlarını

Tavuklu Sebzeli Pilav

Malzemeler Yapılışı Öncelikle tavuğumuzu 4-5 bardak su ile haşlayalım. Pirincimizi 10 dk. tuzlu suda bekletelim. Yapışma olmaması için yıkayarak nişastalı suyunu iyice akıtalım. Pilav tenceremizin içine bir parça tereyağı ve sıvıyağ koyup ısıtalım. Daha sonra süzdüğümüz pirinçlerimizi ekleyip 5-7 dk. kadar yağda çevirelim. Kabak ve havuçlarımızı çok minik parçalara doğrayalım

Pratik Tavuk Güveç

Malzemeler Yapılışı Patatesleri yıkayıp soyun ve parçalara bölün. Tavuk etlerini küp küp kesip yağda kavurmaya başlayın. Sonra patatesler ,soğan ,sarımsaklar ve biber ile birlikte soteleyin. Güveç kabına veya tepsiye ,borcama koyup üzerine 100 ml. su ile tavuk suyu küpü atıp üzerini kapatıp 50 dk. pişirin. Afiyet olsun. Kaynak: Afiyetle.com

Tavuk Cheeseburger

Malzemeler Yapılışı Tavuk eti ile birlikte soğan ve maydanoz kıyma makinesinden geçirilir. Bu karışım içine kekik, tuz, karabiber ve 1 yemek kaşığı worcestershire sosu yada soya sosu ile karıştırılır. Yoğurulur. Tava içinde sıvıyağ ısıtılıp sosu için kesilmiş soğan sotelenmeye başlanır. Hardal eklenir. En son su ile nişastada katılıp sos karıştırılıp

Kremalı Tavuk Dolması

Malzemeler Yapılışı 5 dk. kadar sıvıyağda yemeklik doğradığınız soğanları soteleyin. Pirinç, az bir miktar su ve baharatları ekleyip pişmeye bırakın. En son kıyılmış maydanoz ekleyip ateşten alın. Ayrı bir yerde benmari usulu bir kap içinde krema ile yumurta sarısını çırparak sos haline getirin. Tavuğun dışını önce tereyağı ile sonra da

Kremalı Sebzeli Fırında Tavuk

Malzemeler Yapılışı Sıvıyağ ilave ettiğiniz bir tava içine kestiğiniz tavuk etlerini koyun. Üzerine soğan ve halka halka doğradığınız pırasanın beyaz kısmını ilave edin. Aynı şekilde havuç ve mantarları da koyup baharat ile tatlandırın. 5-10 dk. hepsini soteleyip bir borcam içine döküp üzerini iki kat alüminyum kağıt ile sıkıca kapatın. 200

Mantarlı Tavuk

Malzemeler Yapılışı Tavuk göğüs etini ikiye kesip hafif dövüp inceltelim. Sonra zeytinyağı hardal ve baharatlarla sıvıyalım.40 dk. boyunca bu şekilde bekleterek marine edelim. Sıvıyağ eklediğimiz bir tavada üzerini alüminyum folyo ile kapatarak pişirelim. Mantarlarımızı yıkayıp temizleyip limonlu suya atalım. Daha sonra bir tencere içine gene yarım limonu suyu sıkıp mantarları

Marine Edilmiş Tavuk Bagetler

Malzemeler Yapılışı Bir poşet içine yıkayıp kuruladığınız tavuk bagetler ile diğer tüm malzemeleri koyup sallayarak iyice karışmalarını sağlayın. Bir gece boyunca bu şekilde buzdolabın da marine olmalarını bekleyin. Ertesi gün fırında önce 250 derecede 10-15 dk. daha sonra 200 derecede tavuk bagetleri pişirin. Afiyet olsun. Kaynak: Afiyetle.com

Fırında Patatesli Tavuk Kanatları

Malzemeler Yapılışı Bir poşet içinde baharat ve kanatları güzelce karıştırın. Bir borcam içine patates dilimleri , tavuk kanatlarını yerleştirip üzerlerine sıvıyağ gezdirip 150 ml. sıcak suyu döküp 180 derecede pişirin. Afiyet olsun. Kaynak: Afiyetle.com

Tavuklu Kral Kumpiri

Malzemeler Yapılışı Patateslerimizi yıkayıp kurulayıp içi yağlanmış alüminyum folyo ile saralım. 190 derecede önceden ısıtılmış fırında 1 saat pişirin. Fırından çıkartın. Biraz yağda pastırma ve sarımsağı soteleyin. Ayrı bir yerde de parça parça kestiğiniz tavuk etlerini karabiber, pul biber ,kekik, tuz ve sıvıyağ ile pişirin. Patateslerin ortasını yarıp tereyağı ile

Tavuk Köftesi

Malzemeler Yapılışı Tavuk göğsünü rondodan geçirip kıyma haline getirin. Havucu ince ince rendeleyin. Ekmek dilimlerini biraz su ile ıslatın. Çok ince doğradığınız kırmızı biberleri ,havuç rendesi, rendelenmiş soğan , baharatlar ve yumurta ile karıştırıp yoğurun. Buzdolabında yarım saat bekletin. Köfte harcından yuvarlak şekilde köfteler oluşturup kızartın ve salata ile servis

Fırında Kaşarlı Kremalı Tavuk

Malzemeler Yapılışı Tuz, karabiber ve sarımsağı krema ile birlikte çırpın. Tavuk göğsü etlerini bir borcama yerleştirip üzerlerine kremalı sosu gezdirin. 45 dk. 180 derece fırında pişirin. En son çıkarmaya yakın üzerlerine kaşar peyniri koyup kaşarı da eritip servis yapın. Afiyet olsun. Kaynak: Afiyetle.com

Soya Soslu Tavuk Şiş

Malzemeler Yapılışı Tavuk göğsü etimizi uzun şeritler halinde keselim. Sonra soya sosu, yağ ve karabiberi çırpıp tavuk etlerimizi bu sosa bulayalım. Tavuk etlerimize çubuklar geçirip tavuk şişlerimizi hazırlama işlemimizi bitirelim. Yağlı kağıt serili tepside 180 derecede 35 dk. pişirelim. Arzu ederseniz bir tavada sıvıyağ döküp kızartabilirsiniz. Afiyet olsun. Kaynak: Afiyetle.com

Tavuklu Bulgur Pilavı

Malzemeler Yapılışı Tavuk göğsü etimizi küçük küçük keselim. Tavada öncelikle yemeklik doğradığımız soğanları yağda kavuralım. Sonra tavuk etlerimizi ilave edip kavurma işlemine devam edelim. Tavuk etleri suyunu çekince kırmızı biberimiz de ekleyelim. Bir yandan da yeşil soğan, maydanoz ve dereotu ince ince kıyalım. Bulgurumuzu ilave edip 3-4 dk. yağda etlerle

Tavuklu Ananaslı Yeşil Salata

Malzemeler Yapılışı Öncelikle tavuğunuzu biraz su ile haşlayabilir veya tavada yağ ile pişirebilirsiniz. Diğer tarafta, iceberg salatayı bol suyla güzelce yıkayıp iri bir şekilde doğrayın. Ananasınızı küpler halinde dilimleyin veya konserve olarak da tercih edebilirsiniz. Derin bir salata kâsesine iceberg marul yapraklarını yerleştirin. Üzerine de, pişirdiğiniz ve kestiğiniz tavuk etini,

Tavuklu Sandviç

Malzemeler Yapılışı Kereviz sapı ve yeşil soğanı dilimleyin. Büyük bir tencerede tavuğu sebzelerle birlikte bir taşım kaynatın. Kaynayınca ısıyı azaltın ve tavuğu yaklaşık 45 dakika kadar pişirin. Daha sonra tavuğumuzun kemiğini çatal ve bıçak yardımı ile çıkarıp küçük parçalara ayıralım. Doğranmış kereviz, yeşil soğan ve yarıya kesilmiş üzüm tanelerini tavuk

Yeşil Zeytinli Kremalı Tavuk Baget

Malzemeler Yapılışı Konserve domates küplerini bir kaba boşaltın dilerseniz taze domates dilimi de kullanabilirsiniz. İnce ince soğanı doğrayın. Yeşil biberi halka halka kesip sarımsak dişlerini ezin. Orta ateşte tereyağını bir tavada eritin. Tavaya tavuk bagetleri de yerleştirip arkalı önlü her taraflarını kahverengi olana dek kızartın. Tavuk bagetleri ayrı bir yere

Yeşil Soslu Baharatlı Tavuk

Malzemeler Yapılışı 2 adet tavuk göğsünü fileto olacak şekilde kesin. Tavuk filetoları biber ve tuz ile tatlandırın. Tavada zeytinyağı birkaç damla damlatarak 3-4 dakika kadar filetolar bronz bir renk alana dek pişirin. Fakat etin kurumasına da izin vermeyin. Bu arada sosu hazırlayın. Blendıra bir demet maydanoz, bir diş sarımsak, yarım

Tavuk Lengi

Malzemeler Yapılışı Soğanlar rendelenip bir tülbent yardımı ile iyice suyu sıkılarak acı suyu çıkartılır. Ceviz ile suyu alınmış soğanlar eklenir. Bir çay kaşığı tuz ve karabiber ile tatlandırılır. İçerisine bir iki yemek kaşığı erik marmelatı karıştırılır. Daha sonra bir tava içinde iki üç yemek kaşığı sıvıyağda tavuğun levengisi yani doldurmak

Közlenmiş Biberli Kremalı Tavuk

Malzemeler Yapılışı Öncelikle tavuk göğüs etlerimizi inceltip fileto haline getirelim. Dilerseniz biraz dövebilirsiniz. Arkalı önlü tuz ve karabiber ile tatlandırıp 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile bir tavada kızartalım. Közlenmiş biberleri minik minik keselim. Tavuk etlerimizi de küp küp kesip içine zeytin dilimleri ,közlenmiş kırmızı biber ve en son yarım paket

Egzotik Portakallı Tavuk

Malzemeler Yapılışı Tavuk göğüs etlerimizi önce keserek fileto haline getirelim .Gerekirse döverek yumuşatalım. 5 dakika boyunca tavuk etlerinin her iki tarafını da hafifçe yağlanmış tavada sote edin. Daha sonra iri parçalar halinde kesin. İnce jülyen olarak kestiğiniz soğanı ve portakal dilimlerini tavuk etlerine ekleyin. Doğranmış ve ezilmiş sarımsak, tuz ve

Kurutulmuş Domatesli Bagetler

Malzemeler Yapılışı Tavuk bagetleri yıkayın kurulayın ve kapaklı derin bir tavaya koyun. Zeytinyağını döküp karabiber ve tuz serpin. Pişirmeye bırakın. Başka bir tarafta zeytinyağı ile küçük bir tencerede halkalar halinde doğranmış soğan ve sarımsak dişlerini kavurun. Kurutulmuş domates dilimlerini kesip ilave edin. Domates dilimlerini böylelikle yumuşatın. Daha sonra pişen tavuk

Fırında Tavuklu Krepler

Malzemeler Yapılışı Öncelikle krep için tüm gerekli malzemeleri güzelce çırpıp teflon tavada kreplerimizi hazırlayalım. Fırınımızı 220 derece ayarlayıp önceden ısıtalım. Bir tava içine yaklaşık beş dakika önceden ısıtılmış yağda kesilmiş tavuk etlerimizi kızartalım. Sonra ayrı bir tabağa koyun. Aynı tavada, 3 dakika renkleri hafif esmerleşene dek pırasa ve kerevizi kızartın.

Patatesli Tavuk Kızartma

Malzemeler Yapılışı Patateslerimizin kabuğunu soyup iri küpler halinde doğrayalım. Sıvıyağ eklediğimiz tavada güzelce kızartalım. Daha sonra tavamızı temizleyip biraz tereyağı ve sıvıyağ karışımını tavamızda eritip köpürtelim. Bu arada tavuk etlerimizin her iki tarafını tuz ,karabiber ,toz kırmızı biber ile iyice baharatlayalım. Köpüren yağda üstüne bir kapak kapatarak her iki taraflı

Tavuklu Kalem Makarna

Malzemeler Yapılışı Öncelikle makarnamızı güzelce haşlayalım. Etlerimizi yıkayıp kurulayıp her tarafını tuz ve karabiberleyelim. İsteğe göre kimyon veya başka bir baharatta kullanarak lezzetlendirelim. Daha sonra tavada kızdırdığımız sıvıyağda arkalı önlü kızartalım. Haşlanan markamızı tuz ile tatlandırıp tereyağı ve sıvıyağ karışımı ile yağlayalım. Servis ederken önce makarnamızı sonra tavuğumuzu arzuya göre

Kaşarlı Tavuk Baget

Malzemeler Yapılışı Tavuk bagetlerimizi öncelikle suda haşlıyoruz. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine karabiber ve tuz serpin. Daha sonra rendelenmiş kaşarları tavuk bagetlerin üzerine bastırarak yapıştırın. 200 derecede üzerleri nar gibi kızarana dek pişirin. Servisten önce saplarını alüminyum kağıt ile kaplayın. Afiyet olsun. Kaynak: Afiyetle.com

Ispanaklı Tavuk Sarma

Malzemeler Yapılışı Ispanakları güzelce yıkayıp saplarını kesin. Soğanı yemeklik doğrayıp yağda pembeleştirdikten sonra ıspanakları kesip ekleyip birlikte kavurarak öldürün. Baharatları göz kararı damak zevkinize göre ekleyin. Yumuşayıp küçülünce ateşten alın. Tavuk göğsünü yağları sinirleri var ise iyi bir şekilde temizleyin. İçinde gözden kaçak kemik olmamasına dikkat edin. Bıçakla enlemesine kesip

Sebzeli Yumurta Kaplı Tavuklu Salam

Malzemeler Yapılışı Öncelikle biberlerimizi yıkayıp çekirdeklerini çıkartıp çok minik keselim. Aynı şekilde havuçlarımızı da minicik minicik keselim veya doğrayıcıdan geçirelim. Bir kap içerisine kıyılmış maydanoz ,biberler ve havuçları koyalım. Üzerine bir yumurta kırıp çırpalım. Salam dilimlerini yumurtalı karışıma bulayıp arkalı önlü pişirelim. Dilerseniz yağlı kağıt koyup fırına da verebilirsiniz. Kahvaltılarda

Çift Kat Tavuk Şinitzel Burger

Malzemeler Yapılışı 2 adet şinitzel tavuk etimizin iki tarafını 2 dk. ısıtıyoruz. Kaynak: Afiyetle.com

Çıtır Tavuk Kanat

Malzemeler Yapılışı Öncelikle tavuk kanatlarını bir tezgahta bacak bölümlerini keserek 3 parçaya ayırıyoruz. En alttaki etsiz kısımları kullanmıyoruz. Böylelikle 5 kanattan 10 adet parça elde ediyoruz. Tavuk etlerimizi marine etmek için bir kap içerisine alıp üzerine soya sosu ,zencefil ve sarımsak tozunu ilave edip güzelce elimizle yediriyoruz. Sarımsak tozu yok

Tavuklu Mısır Çorbası

Malzemeler Yapılışı Öncelikle tavuk etimizi eğer tavuk göğsü ise minik minik küpler halinde kesin. Izgaralık tavuk eti ise bir robotton geçirip küçük parçalara bölün. Çorba tenceresinin içine tavuk etlerini koyup üzerine suyu dökün. Tavuk suyu veya normal su fakat oda sıcaklığında olmalıdır. Tavuk etimiz pişince içerisine mısırları ilave edin. Tuzunu

Tavuklu Kerevizli Salata

Malzemeler Yapılışı Öncelikle tavuk göğsünü tuzlu suda haşlayın. Kereviz ,havuç ,yeşil elmayı rendeleyip sıvıyağda 5 dk. öldürüp soteleyin. Bir yerde soğutun. Krema ,yoğurt ve ezilmiş sarımsağı karıştırın. Haşlanmış tavuk göğsünü elinizle lif lif ayırın. Beyaz lahananın yaklaşık olarak yarısını ince ince kıyın. Bir kapta içine bir limon sıkın. Tuz serpip

Mimoza Tavuklu Salata

Malzemeler Yapılışı Havucu uzunlamasına ikiye bölüp haşlayın. Patatesleri ayrı bir yerde haşlayın. Tavuk etlerini tuzlu suda başka bir kapta haşlayın. Cevizi rondodan geçirin. Yumurtaları haşlayın ve ince dilimler halinde kesin. Bir kap içinde süzme yoğurt ile bir miktar mayonezi karıştırın. Patateslerin kabuklarını soyup tuz ile birlikte ezin. Kelepçeli kabınızı bir

Fıstıklı Tavuklu Salata

Malzemeler Tavuklu kısım için Yapılışı Öncelikle mantarlarımızı yıkayıp kesip limonlu suya koyalım. Daha sonra suyunu süzdürüp yüksek ateşte bir tavada suyunu çekene dek mantarları pişirelim. Tavuk göğüs etlerini sotelik kesip bir tava içinde üzerine tuz serperek pişirelim. Daha sonra bir yayvan tencerede tavuk ,krema, süt ,un, mantarları biraz sıvıyağ ile

Fırında Ekşili Tavuklu Patates

Malzemeler Yapılışı Öncelikle tavuğu doğrayın. Tencereye alıp üstüne suyu tam kapatacak şekilde ve tuz ekleyip pişene kadar haşlayın. Başka bir tencerede yağ koyup küp küp doğradığınız patatesi kızartın. Sarımsağı dövüp üstüne 2 limonun suyunu ve 1 yemek kaşığı biber salçasını ekleyin. Daha sonra büyük fırın tepsisine patates, tavuk üstüne de

Tavuk Tandır

Malzemeler Yapılışı Öncelikle tavuğu parçalayıp yıkayın. Daha sonra düdüklü tencerede arka ve ön kısmı iyice kızaracak şekilde pişirin. Üzerine 6 su bardağı sıcak su ve tuzu ekleyip kapatın. 20 dakika daha pişirin sonra bir fırın kabına alın. Bu arada ayrı bir sos tavasında tereyağı ve baharatları kızdırın. Tavuğun üstünde gezdirdikten

Yalancı Çerkez Tavuğu

Malzemeler Yapılışı Tavuk haşlanır, etleri ufak ufak didiklenir. Süzme yoğurdun içine konulur ( soğuk olarak ) Aynı karışıma maydanoz ceviz ve tuz eklenir güzelce karıştırılarak kayık tabağa alınır. Bir yandan 1 yemek kaşığı tereyağ toz biberle kızdırılıp üzerine dökülür. Afiyet olsun.

Çıtır Tavuk Tarifi

Malzemeler Yapılışı Tavukları sodaya bulayın ve buzdolabında 15-20 dakika bekletin. Bu tavuklarınızın daha yumuşak olmasını sağlayacaktır. Kahvaltılık mısır gevreklerini mutfak robotunda çekin ve tuz, karabiberle karıştırın. Yumurtaları bir kaseye kırın ve çırpın. Bir kaseye un, bir kaseye mısır gevreklerini koyun. Kızartma yağını ocağa alın ve kızdırın. Tavuk kanatlarını una, yumurtaya

Tavuk Ciğeri Tarifi

Malzemeler Yapılışı Tavuk ciğerlerinin fazla yağ ve sinirlerini dikkatli bir şekilde temizleyin. Tavuk yüreklerini ortadan ikiye kestikten sonra orta kısımlarında yer alan kan pıhtılarını akan su altında temizleyin. Kanının tamamen gitmesi için en az 10 dakika kadar soğuk su dolu bir tencerede beklettiğiniz yürek ve ciğerlerin fazla suyunu süzün. Üzerlerini

Tavuklu Keşkek

Malzemeler Yapılışı Buğdayları 3-4 saat boyunca suda bekletin. Şenpiliç kalçalı butları haşladıktan sonra suyunu ayırın. Haşlanmış butların derilerini ve kemiklerini ayırıp ince ince didin. Buğdayları geniş bir tencereye alıp üzerini 4 parmak geçecek kadar sıcak suyla doldurun ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakın. Buğday suyunu çektikçe üzerine

Haşlama Tadında Fırında Kanat

Malzemeler Ganitürü İçin Yapılışı Kanatları iyice yıkayıp bir tencereye alın,1 tatlı kaşığı tuz serperek üzerini geçecek şekilde su ilave edip haşlayın. Haşlanan kanatları büyük boy bir tepsiye veya fırına dayanıklı kaba dizin. Garnitürü için bir kaba bütün olarak domatesleri ve 3-4 parçaya böldüğünüz biberleri alın. Üzerlerine sıvı yağı ve tuzu

Tavuklu Karnıyarık

Malzemeler Sosu İçin Yapılışı Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda bekletin. Sonra yıkayıp kurulayın ve sıvı yağda kızartın. Soğanları ve sarımsağı ince ince doğrayıp tereyağında döndürün. Üzerine tavuk etlerini ilave edip rengi dönene kadar kavurun. Sonra ince ince doğradığınız sivri biberleri ve domatesleri ilave edip kavurmaya devam edin. Son olarak salçayı,

Tavuklu Sultan Kebabı

Malzemeler Başamel sos için Yapılışı Bir sos tenceresinde beşamel sosunu hazırlayın. Tereyağı ve unu kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından yavaşça sütü ekleyin ve bu esnada çırpmaya devam edin. Kaynama noktasına geldiğinde altını kısın ve ara ara karıştırarak pişirin. Koyulaşmaya başladığında tuz ve karabiberi ilave edin ve ocağın altını kapatın. Ayrı