Malzemeler
- Yarım kilo tavuk kanatları
- 1 yumurta
- 2 çorba kaşığı süt
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/4 su bardağı kanola yağı
- 1/4 fincan acı sos
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1/2 çay kaşığı zencefil
Yapılışı
Yumurta ve sütü bir torba içinde çırpın. Tuz ve karabiberi unu ekleyin. Tavuk kanatlarını içine koyarak bu karışıma bulayıp 15dk. tutun. Önceden ısıtılmış fırında fırın kağıdı üzerine koyup üzerine yağ döküp her iki tarafını da kızartın. Bu arada bir kapta sirkeyi ,sarımsak tozu, zencefil tozu ve acı sosu karıştırıp tavukların üzerine dökün. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Yumurta ve sütü bir torba içinde çırpın. Tuz ve karabiberi unu ekleyin. Tavuk kanatlarını içine koyarak bu karışıma bulayıp 15dk. tutun. Önceden ısıtılmış fırında fırın kağıdı üzerine koyup üzerine yağ döküp her iki tarafını da kızartın. Bu arada bir kapta sirkeyi ,sarımsak tozu, zencefil tozu ve acı sosu karıştırıp tavukların üzerine dökün. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.