Malzemeler

  • 1 kg. tavuk eti
  • 5-6 diş sarımsak (soyulmuş ve ince doğranmış) Sarımsak tozu
  • Tuz karabiber köri
  • Zeytinyağı
  • Taze kekik1 kutu krema
  • 1-2 limon
  • 1-2 büyük baş soğan doğranmış
  • Bira sirke
  • 1-2 adet acı biber
  • 1 demet taze kişniş

Yapılışı

Biraz limon suyu ve sirke ile tavuk etlerinizi güzelce yıkar gibi ovun. Küçük parçalar halinde kesin. Biraz sarımsak tozu, tuz, ,karabiberi , 1-2 yemek kaşığı köriyle birlikte ile tatlandırın. Dileyen iyi bir marine için 50 ml. kadar bira ekleyip bir kaç saat veya bir gece buzdolabında bekletmesi daha iyi olacaktır. Bir blendır içine, soğan, sarımsak, acı biberi ekleyin ve makinayı çalıştırın. Derin bir tavada ateşin altını yakıp zeytinyağı dökün. Daha sonra blenderdan acı biberli karışımı ekleyin. Hoş bir koku yayılmaya başlayınca dolaptan etlerinizi çıkarıp tavaya koyun. Biraz daha köri ekleyip kapağını kapatın. Su ilave etmeyin. Ara sıra karıştırarak kendi suyunda etin pişmesini sağlayın. Sonra kremanızı ekleyin .Karıştırın, kısık ateşte 25 dakika pişirin. Pişirme sonunda, biraz limon suyu ve isteğe bağlı olarak bira ekleyin. Gerekirse biraz su ve baharat tuz ekleyin. Not: Tercihe göre bira kullanılabilir. Pilav ile birlikte kıyılmış kişnişle süsleyerek sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

Kaynak: Afiyetle.com