Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 1 adet tavuk göğsü haşlanmış
  • 2 adet havuç
  • 3 adet kabak
  • 2 adet pırasa
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz ve karabiber
  • Sıvıyağ

    Börek harç sosu için
  • 1.5 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 adet yumurta

    Üstü için
  • Çörek otu

Yapılışı

Havuç ve kabağımızı rendeleyelim. Tavuk göğsümüzü haşlayıp. Sonra minik minik liflerine ayıralım. Pırasayı çok küçük parçalar şeklinde keselim. Sarımsak dişlerini rendeleyelim. Tuz ve karabiber ilave ederek tüm sebzeleri iyice ölünceye kadar sıvıyağ ile soteleyelim. Bir adet yufkamıza hazırlamış olduğumuz sostan gezdirip yuvarlak kısımlarını içe doğru katlayarak kare elde edelim. Bunu 4 parçaya ayıralım. Pişen sebzeler ile tavuk etini karıştırıp iç harcımızın hazırlanışını bitirelim. Her parçanın ortasına yeteri kadar harçtan koyup mektup zarfı şeklinde uçlarına sostan sürüp yapıştıralım. Ters çevirip yağlı kağıt serili tepsimize yerleştirelim. Tüm yufkalarımızı bu şekilde hazırlayıp yerleştirip üzerlerine artan sosu sürüp çörek otu serpip tepsimizi 200 derecede fırına verelim. Afiyet olsun.

Kaynak: Afiyetle.com